Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині 39-річний житель за 5 тисяч доларів США виготовляв для військовозобов'язаних документи про багатодітність

  • 09.06.2023, 19:02
  • 910

На Львівщині правоохоронці викрили 39-річного жителя міста Новояворівськ, який за 5 тисяч доларів США виготовляв військовозобов'язаним громадянам, фіктивні документи про те, що вони нібито є багатодітними батьками

Зловмисник. Фото: Поліція Львівської області
Зловмисник. Фото: Поліція Львівської області

Це надавало можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану.

8 червня правоохоронці затримали чоловіка під час одержання ним грошових коштів у сумі 4,5 тисячі доларів США від чергового «клієнта». Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Під час санкціонованих обшуків у помешканні та автомобілі, яким користувався затриманий, правоохоронці виявили та вилучили печатки, бланки документів, свідоцтва про народження, комп’ютерну техніку, кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Також правоохоронці проводять заходи для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Схожі новини