Передплата 2024 «Добрий господар»

«Зброя, яка нас об'єднує і надає сили нашому опору»

  • 09.11.2022, 13:59
  • 573

Українська мова здобуває визнання і повагу як мова таланту, свободи і героїчної Армії не лише в Україні, а й у всьому світі. Про це з нагоди Дня української писемності та мови пише п’ятий президент Петро Порошенко

«Се ж остання війна, се до бою чоловіцтво зі звірством стає». У своєму пророцтві Іван Франко розкрив нам смисл того, що ми переживаємо тепер. російське звірство хоче вбити нас за те, що ми інші, що ми маємо свою людяність, гідність і свою свободу. І живуть вони в наших серцях і в нашій мові. Тому так оскаженіло нищать вони все українське — вбивають людей за українське слово, палять українські книжки, воюють зі знаками на дорогах. Але їм не здолати нашу мову, що вже звучить на повний голос. Вона вже не тільки солов'їний спів, а й орлиний клич!", — наголошує Порошенко.

«Минулі вісім місяців все розставили на свої місця, показали хто мав рацію, коли ми починали розчищати для українського слова широкий простір у народному житті. Де ті, хто критикував закон про мову, квоти на радіо і обмеження на ввезення російських книжок? Всі переконалися, що різниця є, що мова — це зброя, вона нас об'єднує і надає сили нашому опору. Завдяки їй ми пізнаємо українця один в одному, на фронті і в тилу», — констатує п’ятий президент.

«Тому ми хочемо володіти мовою ще краще, пишемо в цей день диктант і горді тим, що з року в рік допускаємо все менше помилок. А ще ми побачили, що вірші і проза, написані українською, стали важливими для всіх вільних людей, що наше слово хочуть зрозуміти, його перекладають і читають, а поетів і письменників нагороджують престижними преміями. Не лише в Україні, а й у всьому світі наша українська мова здобуває визнання і повагу як мова таланту, свободи і героїчної Армії», — зазначає Порошенко.

«З днем нашої мови, дорогі українці усього світу! З днем нашої писемності, наших свічечок „і“ та „ї“, нашої „є“, нашого апострофа! З днем переможної української мови!», — вітає українців Петро Порошенко.

Схожі новини