Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Колишня голова Львівської ОДА тепер “керує”... бджолами

Деякі, незважаючи на колишній статус чиновниці, кусають її

Ніщо людське багатьом політикам не чуже. Сказане стосується й Ірини Сех, народного депутата у парламенті VII скликання, колишньої голови Львівської облдержадміністрації (березень-серпень 2014 року). Своє дозвілля часто проводить у селі Салашці на Бродівщині — між тими, кого у нас називають «Божими комахами». Тобто — між бджолами.

Кілька днів тому пані Ірина у Facebook розповіла про свій самостійний, не зовсім вдалий, досвід пасічникування: біля вуликів її вжалила крилата медозбірниця. Від укусу геть заплило праве око. Публікуючи світлину із наслідками, «постраждала» самоіронічно зауважила: «І такі є „позитиви“ у бджільництва…».

Фото із домашнього архіву Ірини Сех
Фото із домашнього архіву Ірини Сех

Детальніше про своє захоплення ексголова ЛОДА розповіла кореспондентові «Високого Замку»:

— Це тяжка праця — доглядати бджіл. Добрим пасічником був наш батько, мав більше сорока вуликів. Колись я споглядала за його роботою збоку, допомагала викачувати мед. А зараз… У лютому нашого тата не стало. Шкода його праці. Тож тепер я зі своїм чоловіком і братом поступово вчимося бути пасічниками. Урожай наші бджоли цьогоріч зібрали непоганий. Маємо вдосталь меду з акації, різнотрав’я…

Друзі Ірини Сех у соцмережах раділи за її господарку. І підтримували. Одні говорили про бджолотерапію, яка, мовляв, краща за будь-яку вакцину. Інші співчували через болючий укус бджоли. Багато хто радив помічні медикаменти і народні способи, щоб зігнати набряк під оком. Зокрема, рекомендували прикладати до ураженого місця валідол. А ще радили, обходячи бджіл, забути про парфуми, запаху яких «Божі комахи» не переносять. Пропонували обходитися простеньким господарським милом.

Схожі новини