Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Експерименти на кухні: як приготувати плов з курагою та арахісом

  • 24.06.2021, 20:30
  • 2 056

М’ясо, рис, морква, ріпчаста цибуля та спеції до смаку – це класичний рецепт плову. Готувати його можна і вдома, і на пікніку. Оригінальні інгредієнти зроблять цю страву незвичною

Насправді плов можна готувати з будь-яким м’ясом. Хочете більш дієтичний варіант, надайте перевагу курятині, індичатині або кролятині.

Але найчастіше використовують свинину або баранину.

Для плову використовують також рис. Якщо хочете, щоб страва вийшла розсипчастою, то оберіть басматі або девзіра. Усе, що потрібно знати під час вибору рису — він повинен бути середньої довжини, перловим і добре вбирати в себе воду та жир.

Якщо ви вперше готуєте плов, можна схитрити: використовувати пропарений рис — він практично завжди розсипчастий навіть, якщо його переварити.

Рис необхідно добре промити, до прозорої води, щоб прибрати крохмальний пил, який може стати причиною того, що плов злипнеться. Також можна рис замочити на 20 хвилин, доки готуєте м’ясо для плову.

Незабутній аромат плову надають спеції. Як правило, у страву додають зіру, часник, барбарис і мелений чорний перець. Можна також зерна фенхелю.

Ріпчаста цибуля і морква — ці інгредієнти є в будь-якому рецепті плову. Цибулю нарізають півкільцями або кільцями, а моркву брусочками. Утім, можна нарізати і дрібними кубиками.

Для приготування плову використовують жир — якщо ви готуєте цю страву за всіма правилами, але цілком згодиться соняшникова або кунжутна олії. Також плов можна заливати не тільки водою, але й овочевим або м’ясним бульйоном.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПЛОВ З КУРАГОЮ

Вам знадобиться:

400 г рису басматі

800 г свинячого ошийка

150 г кураги

1 морква

1 ріпчаста цибуля

1 часник

1 дрібка зерен фенхелю

1 дрібка зіри

800 мл води

50−70 г арахісу

1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

зелень до смаку

сіль до смаку

КРОК 1

Очистіть 100 г моркви і 1 ріпчасту цибулю, наріжте овочі дрібними кубиками.

КРОК 2

Головку часнику не очищайте від лушпиння, зріжте ножем нижню частину. Використати треба цілу голівку.

КРОК 3

Візьміть 800 г свинячого ошийка, зачистіть його, щоб м'ясо в плові бцло ніжним. Наріжте великими порційними кубиками.

КРОК 4

У глибокому сотейнику або жаровні розігрійте 1 столову ложку соняшникової олії, обсмажте моркву та цибулю протягом декількох хвилин до прозорості цибулі.

КРОК 5

Додайте м'ясо, головку часнику та 150 г кураги. Посоліть і поперчіть до смаку. Додайте дрібку зерен фенхелю та дрібку зіри, обсмажуйте ще 3−4 хвилини.

КРОК 6

Додайте 400 г промитого до чистої води рису та залийте 800 мл води. Зніміть із вогню та поставте в розігріту до 180 градусів духовку під кришкою на 40 хвилин.

КРОК 7

У готовий плов додайте 50−70 г арахісу. Можна використовувати солоний і порубати його ножем. Прикрасьте страву зеленню — кропом, петрушкою, пір'ям зеленої цибулі.

Читайте також: ТОП-10 рецептів, які українці найчастіше шукають у Google

Схожі новини