Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яблучно-шпинатний пляцок

Рецепт

Шпинатний бісквіт: 300 г борошна, 120 г цу­кру, 200 г свіжого шпина­ту, 140 г олії (ріпакової), 4 великі яйця, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 ч. лож­ка розпушувача, ½ ч. ложки харчової соди.

Йогуртовий шар: 3 пач­ки лимонного желе (по 75 г), 350 мл води, 1200 мл грецького йогурту.

Яблучний шар: 2 зелені желе — яблучні, аґрусові (по 75 г), 250 мл води, 3 яблука (по 250 г кожне), 2 ст. ложки лимонного соку.

Шпинатний бісквіт. Зміша­ти борошно із розпушувачем і содою. З листя шпинату ві­дірвати тверді стебла. Збити блендером шпинат з олією та лимонним соком. Яйця кімнатної температури збити міксером на високій швидко­сті. Приблизно через 2 хв до­дати цукор і збити на легку й пухку масу. Збиваючи, влити шпинатну масу. Зменшити швидкість міксера і потрохи додати борошно. Перемі­шувати, поки інґредієнти не з'єднаються. Викласти тісто на деко, застелене перга­ментом (24−24 см), випікати у розігрітій до 180°C духовці 40 хв у режимі «верх-вниз». Після охолодження зрізати верхівку бісквіту, щоб вирів­няти його. Зрізані шматоч­ки покришити пальцями на дрібну крихту.

Йогуртовий і яблучний шар. Найкраще готувати обидва шари одночасно. Яблучне желе розчинити у 250 мл гарячої води, окремо лимонне — в 350 мл. Відста­вити до охолодження. Йогурт збити кухонним комбайном. Тонкою цівкою влити холод­не, але ще рідке лимонне желе. Відставити масу в хо­лодильник на 5 хв, маса не має повністю застигнути.

Яблука помити, очисти­ти від шкірки і насіння, роз­різати на четвертинки. На­терти їх на середній тертці, змішати з лимонним соком і холодним, але рідким яблуч­ним желе.

Складання. Викласти бі­сквіт у форму для випікання. Вилити на нього половину йогуртової суміші, розрівня­ти і поставити в холодильник приблизно на 10 хв, поки не застигне. На йогуртову масу викласти шар яблук з желе, розподілити по всій поверх­ні. Рештою йогуртової суміші залити яблука. Зверху поси­пати шпинатною крихтою. Поставити пляцок у холо­дильник мінімум на 3−4 год, найкраще на ніч.

Схожі новини