Передплата 2024 «Добра кухня»

З болем відчуваю, як важко знову виживати у реаліях «русского міра», - Порошенко про депортацію кримських татар

  • 18.05.2021, 09:38
  • 589

18 травня 1944 року сталінські кати почали раптову і жорстоку депортацію кримських татар з рідної землі

Унаслідок цього брутального злочину від голоду, хворіб та виснаження у місцях заслання загинули понад 30 тисяч кримських татар. Однак реальні втрати важко встановити, бо офіційна статистика в СРСР часто замовчувалася.

У річницю депортації кримських татар до народу, який постраждав від окупаційного режиму, звернувся очільник партії «Європейська Солідарність» п’ятий президент України Петро Порошенко.

«Безумовно, це був геноцид — один із найтяжчих злочинів, який може бути вчинений проти людства. Ще за часів мого президентства, 12 листопада 2015 року парламент України нарешті назвав речі своїми іменами і визнав депортацію 1944 року геноцидом.

На жаль, боротьба із примарами червоного терору продовжується і зараз, 77 років потому. Нині сталінські кати втілилися у цілком реальних режимників Путіна і чинять жорстокі і цинічні злочини над невинними людьми — викрадення, катування, позбавлення волі на півострові продовжуються.

З болем відчуваю як важко кримським татарам знов виживати у реаліях «русского міра». Звертаюся до братів-татарів: «Європейська Солідарність» з вами. Увесь цивілізований світ з вами!

Вірю, український суверенітет неодмінно буде відновлено на Кримському півострові і Крим повернеться до України. Слава незламному і вільнолюбному кримськотатарському народові! Слава Україні", — резюмував Петро Порошенко.

Читайте також: Друга світова війна досі не закінчилася

Схожі новини