Передплата 2024 ВЗ

"Паломниця" Марченко розповіла байку про "братовбивчу війну" на Донбасі

  • 11.04.2021, 11:15
  • 703

Кума Путіна й дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко випустила нову серію авторського проєкту "Паломниця"

Ця частина присвячена Святогірській лаврі на півночі Донецької області, передає Еспресо.TV.

У цьому фільмі війну на сході України називають «братовбивчою». Саму ж Святогірську лавру називають «прихистком» для біженців та не згадують, що там на початку війни переховувався російський загін спецпризначенців та кадирівці.

«Як відомо, найтяжчий гріх — це вбивство. Особливо коли брат позбавляє життя, дарованого Богом, свого брата. Не розуміючи, що він залишає сиротою всю сім’ю: забираючи сина у матері, чоловіка — у дружини, батька — у дітей. Але й себе позбавляє братерської любові, підтримки, уваги, які підживлювали енергією його душу. А зараз він бере на себе гріх, прощення і пояснення якому дуже важко знайти…» , — цитує Марченко Релігійно-інформаційна служба.

Читайте також: Бити з любов'ю: Усик розповів «паломниці» Марченко про божу підтримку в боксі

«Від початку війни на Донбасі Святогірська Лавра надала прихисток для тисяч біженців. Люди були впевнені, що перечекають якийсь час і повернуться додому. Але деякі сім’ї живуть у стінах монастиря вже сьомий рік. А є й ті, хто вже нічого не чекають. Вони втратили найголовніше в житті — близьких, які загинули на війні. І зараз просто намагаються жити, знайшовши розраду в молитві до Бога», — йдеться у фільмі.

Довідка

У Святогірській лаврі на Донбасі, від самого початку конфлікту України з Росією розташовувалися терористи і боєприпаси. Про це в інтерв'ю телеканалу ATR розповів Герой України, генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук.

«У перші дні війни я попросив дозволу взяти групи радіоперехоплення. Ми зробили кілька радіоперехоплень у Краматорську, Слов'янську, де в одній із наших найцінніших святинь — Святогірській лаврі — був чеченський загін спецназу, кадирівці», — заявив Гордійчук.

Генерал-майор ЗСУ зазначив, що підтвердження були знайдені з різних ракурсів. За словами Гордійчука, він приніс докази начальству, заявивши, що в печерах перебувають більше сотні терористів, зброя та боєприпаси.

Міністерка в справах ветеранів, генерал-майорка СБУ Юлія Лапутіна теж стверджує, що на власні очі бачила у Святогірській лаврі озброєних росіян.

Схожі новини