Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сила пригоди: перелік народних засобів, які рятують від інсульту

  • 08.04.2021, 19:30
  • 5 527

Лікарі намагаються не рекомендувати для лікування або для профілактики трави чи відвари трав, але іноді навіть вони кажуть, що варто використовувати народні засоби для профілактики інсульту

Фото умовне
Фото умовне

Соснові шишки. Соснові шишки від інсульту — ефективний народний засіб для профілактики і лікування інсульту. Вони накопичують масу лікарських речовин і консервують їх. Все зберігається в природному вигляді: і вітаміни, і таніни, і фітонциди. Під час застосування танінів, що містяться в соснових шишках, гине в чотири рази менше клітин мозку, ніж зазвичай. Все це робить соснові шишки ефективним народним засобом для лікування інсульту.

Залиті соснові шишки. П'ять зрілих соснових шишок промити, залити 200 мл спирту або горілки, настояти два тижні, процідити. Вживати по одній чайній ложки в склянці слабкого теплого чаю один раз в день після їжі. Тим, хто не сприймає алкоголь, допоможе відвар соснових шишок: п'ять шишок залити 500 мл води, довести до кипіння, тримати на слабкому вогні 5−7 хвилин. Пити по одній четвертій склянки після їжі чотири рази на день.

Два лимона і два апельсина пропустити через м'ясорубку без кісточок. Змішати з двома столовими ложками меду. Щодня вживати по дві-три чайні ложки за 30 хвилин до їжі. Курс лікування триває приблизно місяць — потім перерва два тижні, і знову треба повторити курс лікування.

Болотяна журавлина. Для профілактики інсульту головного мозку прокрутити через м'ясорубку один кілограм журавлини, один кілограм цибулі і півкіло лимонів. Додати один кілограм меду, все добре перемішати. Приймати двічі на день по одній столовій ложці перед їжею, запиваючи гарячою водою. Це засіб очищає організм від жирових і вапняних відкладень, запобігає інфаркту, інсульту, атеросклерозу, покращує зір.

Валеріана. Краплі ВКПБ. Валеріан розширює коронарні судини, нормалізує кровообіг, заспокоює.

Кінський каштан. Кінський каштан підвищує міцність кровоносних судин, знижує в'язкість крові.

Лікарський глід. Глід покращує коронарний і мозковий кровообіг, знімає аритмію, заспокоює серцевий м'яз, нормалізує тиск, сон.

З нього можна зробити спиртову настоянки або придбати її в аптеці. Застосовувати по одній чайній ложці три рази в день за 30 хвилин до їжі. Ці краплі є хорошою профілактикою інфаркту та інсульту, підвищують імунітет, знімають депресію, покращують сон.

Якщо приймати суміш з софори японської та білої омели, то можна вилікувати навіть найважчі наслідки після інсульту. Вже після двох курсів народного лікування інсульту ви зможете повернути собі колишню працездатність.

Софора японська, омела біла. Треба взяти 50 г софори японської, стільки ж омели білої. Змішати ці трави і залити їх 0,5 л горілки, настояти протягом місяця трави в темному місці. Частіше струшуйте банку з настоєм. Настій приймати два рази на день по одній чайній ложці. Курс лікування двадцять днів. Потім зробіть перерву на п'ятнадцять днів і знову повторіть лікування.

Вилікувати інсульт головного мозку допоможе настій шавлії. Треба взяти одну столову ложку сухого листя рослини, залити 250 мл окропу і довести суміш до кипіння на повільному вогні. Після цього ємність загорнути в тканину і залишити на 25−30 хвилин. Курс лікування — 30 днів.

Заварювати міцний чай рекомендовано в ранковий час, а пити його краще маленькими ковтками протягом усього дня.

Настоянка шавлії особливо актуальна, коли є порушення мови. Придатна шавлія і для трав’яних ванн. Для приготування лікувальної ванни 200 г сировини треба відварити в десяти літрах води протягом 5 хвилин.

Настоювати протягом години, потім процідити і вилити у ванну, наповнену теплою водою. Ванну приймати 20−25 хвилин. Повторювати 2−3 рази в тиждень. Всього зробити 20−25 сеансів.

Учені Гарвардського університету після експериментів зробили висновок, що небезпека серйозних захворювань вище у людей з групою крові AB (IV) Rh з негативним резусом.

Згідно з дослідженнями, у людей з даною групою крові частіше, ніж у інших є проблем з пам'яттю і мисленням. Вони також страждають від інсультів і деменції. У цієї групи ризик розвитку недоумства вищий на 82%.

Читайте також: Унікальний дієтичний продукт: що приготувати з квасолі

Схожі новини