Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Главком", "Апостроф" та інші: суд наказав заблокувати низку онлайн-видань

  • 26.03.2021, 08:35
  • 550

Станом на 21:00 25 березня щонайменше три провайдери заблокували діяльність видань, які постановив закрити Печерський суд

Про це повідомляється на сайтах «Главкома» та «Апострофа».

Також повідомляють про блокування сайту «Антикор».

18 лютого суддя Печерського районного суду Тетяна Ільєва ухвалила рішення за позовом Павла Барбула, яким наклала арешт на майнові права інтелектуальної власності доменних імен 12 видань, серед яких «Апостроф», «Главком», «Голос» та ін. Суд постановив блокувати їх роботу всім інтернет-провайдерам і мобільним операторам на території України.

Читайте також: «Закрити н*фіг Прямий»: як радник Єрмака з ведучим телеканалу «НАШ» обговорюють закриття каналу

10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський зазначив безпідставність претензій Павла Барбула. Але 24 березня, незважаючи на закриття виробництва, мобільний оператор «Лайфселл», а також інтернет-провайдери Triolan і «Інформаційні технології» заблокували доступ читачів до цих ЗМІ, закривши до них доступ користувачів інтернету на всій території України.

«Судове рішення про блокування сайтів за вказівкою колишнього чиновника — це кричущий прецедент, який не має нічого спільного з дотриманням принципів свободи слова. Якщо так піде і далі, то будь-який ЗМІ в нашій країні може бути закрито після клацання пальця, на тій лише підставі, що його публікації не сподобалися впливовим людям», — заявив головний редактор «Апострофа» Денис Попович.

Схожі новини