Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єврокомісія вимагає негайного введення "зелених паспортів"

  • 06.03.2021, 10:15
  • 625

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що уряди країн Євросоюзу мають «негайно» почати підготовку до введення паспортів вакцинації від коронавірусу

Про це повідомляє Reuters.

Вона зазначила, що Єврокомісія 17 березня представить свої напрацювання щодо введення паспортів, а також має намір працювати спільно з міжнародними організаціями, аби документи визнавали і за межами ЄС.

«Основа для такого загального підходу — це довіра. Країни-члени ЄС мають негайно почати роботу, щоб вчасно підготувати таку систему до літа 2021 року», — написала Урсула фон дер Ляєн у листі урядам ЄС.

У Єврокомісії нагадали, що, окрім правової бази, необхідно підготувати для мандрівників також і технічну.

Читайте також: Не маєш «зеленого паспорта» вакцинованого? До ресторану зась

Минулого тижня канцлер Австрії Себастьян Курц запропонував видавати «зелені паспорти» для людей, які були вакциновані від коронавірусу.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що сертифікати вакцинації від коронавірусу не мають використовуватися для міжнародних поїздок.

На думку організації, люди, які зробили щеплення від коронавірусу, не повинні ігнорувати наявні обмеження для поїздок, спрямовані на стримування поширення вірусу.

Схожі новини