Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівській політехніці завершили реставрацію паркету Актової та читальної зали старої бібліотеки

  • 12.02.2021, 10:54
  • 596

У навчальному закладі завершили реставраційні роботи паркетного покриття

Про це повідомив народний депутат Ростисла Тістик на своїй сторінці у Фейсбук.

«+1 приклад результативної співпраці! Минулий офіційний візит до „Львівської політехніки“ запам’ятався урочистим відкриттям відреставрованих залів, а сьогоднішня зустріч — завершенням реставраційних робіт паркетного покриття» — написав Ростислав Тістик.

25 вересня 2020 року у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулося урочисте представлення реконструйованих залів — Актової зали Яна Матейка та читальної зали старої бібліотеки. Серед почесних гостей заходу був присутній Прем'єр-міністр України, заступник Міністра освіти та науки, народні депутати та представники місцевої влади. Тоді і виникла ідея долучитись до реставраційних робіт по відновленню підлоги: «Восени, разом з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, у ході спілкування із ректором Юрієм Бобало, почули про проблему із відновленням підлоги в оновленому залі Яна Матейка. Тоді ж почав шукати шляхи вирішення» — сказав нардеп Тістик.

ДО реставрації підлоги. Фото з Фейсбуку Ростислава Тістика
ДО реставрації підлоги. Фото з Фейсбуку Ростислава Тістика
ПІСЛЯ реставрації підлоги. Фото з Фейсбуку Ростислава Тістика
ПІСЛЯ реставрації підлоги. Фото з Фейсбуку Ростислава Тістика

Нагадаємо, що Актову залу Львівської Політехніки почали відновлювати у 2015 році. Відтоді відновили картини і скульптури на стінах, колони, світильники, максимально наближаючи до автентичного вигляду 1884 року. А реставрацію приміщення студентської читальної зали старої бібліотеки розпочали у 2018 році. У ній збереглися автентичні меблі з 1878−1880 років. Як раніше повідомлялось, Львівська Політехніка ініціюватиме внесення найцінніших споруд до спадщини ЮНЕСКО.

Схожі новини