Передплата 2024 «Добрий господар»

Народила живу донечку і... поклала до морозилки

Страшне повідомлення зі села Лютинськ Дубровицького району: у домашній морозилці правоохоронці знайшли… труп новонародженої дитинки. Експертиза встановила, що на світ вона з’явилася живою

Повідомлення про те, що в Дубровицьку ра­йонну лікарню серед ночі привезли 34-річну жінку з післяпологовою кровотечею, до правоохоронців надійшло від медиків. Жінка на обліку під час вагітності не стояла й спершу стверджувала, що не народжувала. Потім запевня­ла, що лише самостійно попе­редньої ночі зробила… аборт. Мовляв, після цього у неї під­нялася температура та від­крилася маткова кровотеча. Чоловік, перелякавшись за життя коханої, повіз її в лікар­ню.

— Коли пацієнтку оглянув черговий акушер-гінеколог, відразу зрозумів, що кровоте­ча маткова, — розповів дирек­тор Дубровицької райлікарні Руслан Бовгиря. — Адже були ознаки пологів, зокрема не відходження плаценти. На той час, коли жінку привезли, була серйозна крововтрата.

Поки медики кинули­ся рятувати життя породіл­лі, правоохоронці почали з’ясовувати, куди поділося немовля. І виявилося, що ні цивільний чоловік Ольги, ні односельчани навіть і не підозрювали, що вона вагітна. Зрештою, жінка потім сама зі­зналася: пологи у неї почали­ся вдома десь на 30-му тиж­ні. На світ з’явилася дівчинка. Мама сама перерізала пупо­вину, загорнула дитину в руш­ник, поклала теплий згор­точок у пакет і поклала до морозильної камери.

Про Ольгу розповідають у селі тільки хороше. Кажуть, вона вже була у шлюбі й ви­ховує від першого чоловіка 11-річного сина. Запевняють: як матір її знали добру, турбо­тливу. Другий чоловік їздив по заробітках, вона працювала продавцем у магазині. Нічого лихого б про них, кажуть, й не подумали б. Тим більше таке!

— Та вона сина сама підніма­ла на ноги. А тепер треба було таке вчинити… — зажурено хи­тають головами знайомі Ольги.

Що могло з жінкою статись, не здогадуються.

— За роки роботи в полі­ції доводилося бачити різне, — розповів начальник слід­чого відділення Відділення поліції 1 Сарненського ра­йонного відділу поліції м. Дубровиця Олександр Ко­валь. — Але немовля в моро­зилці — це жахлива картина.

Ольга запевняла, що до­нечка народилася нежива. Тільце відправили на судо­во-медичну експертизу, щоб встановити причину смерті дитини. І її результати спрос­тували слова жінки. Відповід­но до лікарського свідоцтва, смерть дитини настала вна­слідок переохолодження! А народилася дівчинка жива…

Поліцейські відкрили про­вадження за фактом убивства матір’ю своєї новонародже­ної дитини. Тож Ольга може опинитися за ґратами до 5 років. Медики врятували жінці життя, й вона відповідатиме за те, що занапастила влас­ну дитину.

Схожі новини