Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Справа Шеремета: "ЄС" закликає владу звільнити усіх політичних в'язнів

  • 09.02.2021, 18:31
  • 615

«Європейська Солідарність» ініціює Постанову Верховної Ради з вимогою до влади звільнити Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь

Про це повідомили народні депутати Володимир Ар’єв та Марія Іонова, які сьогодні намагалися потрапити на судове засідання у справі Шеремета

«Ми всі з вами є свідками, що це Зеленський з міністром Аваковим призначили винних. Але ми за те, щоб винні у справі Шеремета були знайдені, а невинні люди були звільнені. Тому що вже більше року Антоненко в тюрмі, сім місяців просиділа в тюрмі Юля Кузьменко, і Яна під домашнім арештом близько шести місяців. І зараз продовжують тримати Андрія за ґратами як політичного в’язня Зеленського», — говорить Марія Іонова.

Депутати зазначили, що на засідання у Шевченківському суді їх всупереч закону не допустили.

«Чергове судилище над Андрієм Антоненком, Юлією Кузьменко та Яною Дугарь — і знову народних депутатів не пустили до зали судового засідання, попри наявне законодавство щодо статусу народного депутата», — заявив Володимир Ар’єв.

«Від „Європейської Солідарності“ ми ініціюємо проєкт постанови щодо звільнення політичних в’язнів в Україні. Це стосується Антоненка, Кузьменко, Дугарь, це стосується і позивної „Фортуна“, це стосується дуже багатьох патріотів України, волонтерів, колишніх учасників АТО, яких сьогодні влада Зеленського кидає за ґрати», — наголосив Ар’єв.

Марія Іонова зазначила, що «Європейська Солідарність» наполягатиме на розгляді цієї постанови у Верховній Раді.

«Тому що ми бачимо, куди Україна скочується, права людини не захищаються. Президент, який говорить про начебто європейські цінності і європейські принципи, сам їх абсолютно зраджує», — наголошує Іонова.

Володимир Ар’єв також зазначив, що «Європейська Солідарність» буде наполягати на створенні ТСК у справі Шеремета та у справі зриву спецоперації по «вагнерівцям».

«А також обов’язково будемо звертатися до всіх міжнародних організацій. Порушувати це питання в ПАРЄ, ОБСЄ, порушувати його на черговій сесії ЄвроНЕСТ Східного партнерства Європейського Парламенту. Влада України тримає політичних в’язнів. І міжнародна спільнота повинна докласти всіх зусиль для того, щоб ці люди були звільнені, а Кримінальний кодекс припинили використовувати для зведення політичних рахунків», — наголосив Володимир Ар’єв.

«Ми будемо відстоювати наших патріотів, які першими дали відсіч російській агресії. І ми точно будемо порушувати ці питання на всіх міжнародних майданчиках. Не дамо, щоб часи Януковича повернулись до України», — резюмує Марія Іонова.

Схожі новини