Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Помер радянський актор Василь Лановий

  • 29.01.2021, 08:55
  • 842

У віці 87 років помер Василь Лановий – народний артист СРСР українського походження. Актор хворів на COVID-19 ще з 2 січня, згодом Ланового було вирішено перевести до реанімації через ускладнення від вірусу

Про смерть Ланового повідомила його дружина Ірина Купченко. Незадовго до цього він потрапив до реанімації та пережив клінічну смерть.

Читайте також: Від коронавірусу помер Василь Пісний

В актора було уражено 60% легень, його підключили до апарату ШВЛ. Василь Лановий — родом із села Стримба Одеської області.

Він відомий багатьом завдяки грі у стрічках «Офіцери» і «17 миттєвостей весни». Також йому принесли популярність такі картини, як «Червоні вітрила» та «Війна і мир»,

У 2017 році він потрапив на сайт «Миротворець» за «замах на суверенітет і територіальну цілісність України, участь в антиукраїнських пропагандистських заходах та участь в спробах легалізації окупації А Р Крим російськими загарбниками».

Позиція Ланового щодо України

Він був одним з акторів, які у 2014 році звернулися до президента-втікача Віктора Януковича із закликом застосувати силу проти учасників Євромайдану.

Також Василь Лановий підписав звернення діячів культури, які підтримали дії президента Росії в Україні.

Схожі новини