Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Смерть приємна: лікар розповів, що відчувають люди на межі з потойбіччям

  • 16.01.2021, 20:15
  • 3 444

Всесвітньо відомий лікар розповів про те, що відбувається з людиною, коли вона помирає. Своє дослідження лікар назвав "Життя після смерті"

Про це повідомили журналісти Express

Сем Парніа — реаніматолог і провідний світовий фахівець з питань смерті. Він просунувся у вивченні питання життя після смерті, і написав три книги на цю тему. Лікар заявив, що люди, які перебували на межі смерті, іноді розповідали про зустрічі з померлими родичами. Доктор Парніа каже, що це відчуття доводить існування загробного життя.

Доктор Парніа зазначив, що смерть є природним процесом, а не чимось сумним, як звикли думати більшість людей. За його словами, унаслідок зменшення кількості кисню, який потрапляє в мозок, коли людина помирає, ментальний ланцюг людей «вимикається» і втрачає зв'язок із зовнішнім світом.

Коли серце зупиняється, всі життєві процеси загальмовуються. Кров більше не потрапляє в мозок, нирки і печінку, люди стають млявими і нерухомими. Доктор Парніа, який врятував тисячі пацієнтів, заявив, що процес вмирання не є чимось неприємним, а часом навіть, навпаки, досить приємний. Доктор зазначив: якщо людина вмирає природною смертю, сам процес стає дуже «комфортним і мирним».

Читайте також: Хлопчик «воскрес» після того, як його передали на органи

Люди, які перебували на межі життя і смерті, говорили, що бачили лагідне світло, яке притягувало до себе. Інколи вони не тільки бачили своїх покійних родичів, а й вітали їх, а також просили поради.

Також цікаво те, що небіжчики, яких бачили «у снах», заявляли, що не хочуть повертатися до життя.

За словами доктора, багато помираючих відчувають «відділення» від самого себе. Вони нібито можуть чути речі та запам'ятовувати всі розмови, які відбуваються навколо них.

Доктор Парніа каже, що є наукові пояснення цієї реакції. Завдяки сучасним технологіям і науці «смерть не обмежується філософією і релігією».

Схожі новини