Передплата 2024 ВЗ

Підприємці Черкас проігнорували заклики бунтівного мера

  • 08.01.2021, 15:35
  • 743

Підприємці Черкас вирішили дотримуватися вимог карантину, попри заклики міського голови Анатолія Бондаренка ігнорувати локдаун

Про це повідомляє 5 канал.

У місті не працюють заклади послуг — ресторани, кафе, кінотеатри — та магазини із забороненими до продажу товарами. Під замком і ринки. Відчинені лише продуктові ятки.

Підприємці пояснюють: не пристали на пропозицію міського голови, бо втратять більше, ніж зароблять. Адже держпродспоживслужба та поліція проводять у місті перевірки і штрафують порушників, незалежно від рішень міської влади.

Сам голова Анатолій Бондаренко видалив зі своєї сторінки відеозвернення із закликом не дотримуватися локдауну. Чому так зробив — відмовляється коментувати. Самі черкасці відреагували на заклики мера по-різному.

Читайте також: Локдаун в Україні: перелік обмежень і заборон

«Все пояснили, що будуть великі проблеми, що ринок оштрафують», — каже Микола, директор ринку.

«Я не думаю, що він дійсно допомагає, якщо б пояснили людям різницю, що, подивіться, ми зробили карантин і дійсно впала кількість захворювань, а так… Результативність буде видно, ну люди таки не дурні», — говорить Христина, мешканка Черкас.

«Я вже у віці, я не працюю. Зараз намагаюся на вулицю менше виходити. Треба ж зупинити цю чуму», — розповідає Олександр, мешканець Черкас.

Нагадаємо, напередодні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко знову виступив проти запровадження посиленого локдауну, який діятиме від 8 до 24 січня. Заявив, що не розуміє необхідності такого кроку.

Схожі новини