Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підприємства шукають виробників морозива, адміністраторів та покоївок…

У Львівській обласній службі зайнятості зареєстровано майже 130 пропозицій сезонної роботи

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Журналістка «ВЗ» поцікавилися у Львівському обласному центрі зайнятості, яку сезонну роботу пропонують безробітним?

«Сезонні роботи, порівняно з попередніми роками, користуються меншим попитом у мешканців Львівщини, оскільки є альтернатива пошуку таких робіт за кордоном з більшою оплатою праці, — каже заступниця директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук. — Окрім цього, підприємства з сезонним характером роботи, а це в основному сільськогосподарський сектор, надають перевагу працівникам, котрі працюють у них з року в рік, і не звертаються до служби зайнятості, оскільки є членами особистих селянських господарств і відповідно до чинного законодавства вважаються зайнятими. Слід врахувати й те, що у період воєнного стану і ведення бойових дій у південних областях України практично відсутні пропозиції сезонних робіт у відпочинковому секторі».

На сьогодні у Львівській обласній службі зайнятостізареєстровано майже 130 пропозицій сезонної роботи. Більшість зосереджена у Золочівському, Стрийському та Львівському районах.

«Приміром, виробник морозива ПрАТ «Львівський холодокомбінат» пропонує сезонну роботу виробникам і гартівникам морозива, — каже Оксана Іванчук. — Приймаються на роботу особи без досвіду роботи. Загалом від початку року на це підприємство за скеруванням служби зайнятості працевлаштованопонад 120 працівників. Як стверджують виробничники, робота вимагає лише уважності і полягає у тому, щоби, сидячи на стільці, брати з конвеєра обумовлену кількість морозива (наприклад, у вафельних стаканчиках — 5 штук, у шоколадній глазурі - 7) і складати його в ящик.

У цеху — нормальна температура повітря. Підприємство забезпечує довіз працівників до місця праці та в зворотному напрямку, виплачує премії та подвійну оплату за понаднормові години роботи. Співробітникам надається фірмовий одяг, а з нагоди свят (Великодня, Дня матері, Дня Конституції та ін.) вручають подарунки. Окрім того, під час зміни члени колективу можуть без обмежень ласувати морозивом, а також за зниженою ціною придбати товари, виготовлені на «ЛІМО», а це — морозиво, вареники, пельмені, заморожені овочеві суміші, заморожене тісто".

Пані Наталя, яка нещодавно працевлаштувалася на «ЛІМО» розповідає, що робота зовсім нескладна, потрібно бути лише спритним, кмітливим і вміти працювати у команді. А ось пані Олександра з Новояворівська, котрій минуло 60 років, влаштовує на холодокомбінаті передусім те, що тут гарантують офіційне працевлаштування, а фізичне навантаження, як на її вік, доволі помірне, головне, що фірма довозить працівників зі Страдча, що також є важливо.

Як розповіли журналістці «ВЗ» в обласному центрі зайнятості, ТзОВ «ВАМ АГРО» шукаєпідсобних робітників для виконання польових, підсобних і допоміжних робіт, пов’язаних із сортуванням посадкового матеріалу, висадкою та доглядом за польовими культурами. Відпочинковий комплекс ДП «ПЛАЙ» (Стрийський район) пропонує сезонну роботу і житло адміністраторам, покоївкам та прибиральникам службових приміщень. Також на літній період бракує садчиків, знімачів-укладальників заготовок цегли Філії «Глинянськийцегельний завод» ТзОВ «ЗОЛОЧІВАГРОБУД».

Окрім того, є поодинокі вакансії на сезонні роботу для землеробів, вантажників, водіїв навантажувача, водіїв автотранспортних засобів, покоївок, підсобних робітників та представників інших професій.

«Через службу зайнятості можна знайти сезонну роботу і в інших регіонах України, — каже Оксана Іванчук. — За межами нашої області на сьогодні налічується понад 400 таких пропозиційпрацевлаштування.

Зацікавлені у сезонній зайнятості особи можуть ознайомитися із актуальними вакансіями у будь-якому підрозділі обласної служби зайнятості або на сайті Державної служби зайнятості: www.dcz.gov.ua. До слова, на цьому Інтернет-ресурсі функціонує «Єдиний портал вакансій», де зібрані пропозиції роботи провідних українських сайтів з пошуку роботи (Work.ua, robota.ua, novarobota.ua, PidBir, grc.ua, Jooble) та служби зайнятості. А роботодавці, скориставшись послугами електронного кабінету роботодавців, на цьому ж сайті можуть з легкістю розмістити свої вакансії, які одразу потраплять на цей портал. Це миттєво зробить їх доступними для ознайомлення широкому колу претендентів на роботу".

Схожі новини