Передплата 2024 ВЗ

«Хабар Микитася Гройсману»: у компанії «Укрбуд» прокоментували скандал

  • 11.12.2020, 17:14
  • 896

Топменеджер «Укрбуду» визнав, що експрем’єр має вартісну нерухомість у ЖК, який звела компанія

Генеральний директор компанії «Укрбуд девелопмент» Олег Майборода прокоментував скандал з експрем'єром-міністром Володимиром Гройсманом. Колишній очільник уряду нібито отримав хабар нерухомістю у ЖК «Аристократ» за призначення Олександра Лятамбора (який був помічником ексспіввласника «Укрбуду» Максима Микитася) на посаду президента держкорпорації.

В інтерв’ю «Главкому» чиновник розповів обставини призначення Лятамбора.

«Лятамбор дійсно був призначений президентом корпорації „Укрбуд“. А у Гройсмана дійсно є офіс у ЖК „Аристократ“. Але ці взаємини — це чисто історія Микитася. Він нікого ніколи не посвячував у своє спілкування з депутатами, чиновниками, бандитами. Я дізнавався про це тільки, коли з'ясовувалося, що він дав комусь грошей, а його у черговий раз обдурили», — зазначив він.

Зазначимо, що ЗМІ поширили інформацію про те, що експрем'єр-міністр Володимир Гройсман міг отримати хабар у 75 млн грн від підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії ексдепутата Максима Микитася. Про це йдеться у постанові ВАКС.

«18.12.2017 у завуальованій формі, під виглядом укладення договору про купівлю предмета злочину, Гройсману В. Б. було надано, а останнім, за пособництва Коваленка В. Л. на ім'я Гижка Ю. П., отримана для себе неправомірна вигода в особливо великому розмірі майнових прав на нежитлові приміщення … у житловому комплексі „Аристократ“, … на суму 75 450 132,62 гривні, що становить різницю між фактично сплаченою Гройсманом В. Б. сумою грошових коштів та дійсної ринкової вартості майнових прав на предмет неправомірної вигоди», — йдеться у постанові.

Максим Микитась — один з найвідоміших в Україні девелоперів — ексспіввласник компанії «Укрбуд девелопмент» і колишній депутат Верховної Ради 8 скликання.

Обраний влітку 2016 року на проміжних виборах за округом № 206 (Чернігівська область) як безпартійний самовисуванець. Член депутатської групи «Воля народу» з 2017 року, до того був позафракційним. Член Комітету Верховної Ради з питань бюджету.

У 2010−2016 роках — президент державної будівельної корпорації «Укрбуд». З 2014 до 2015 року був депутатом Київської міської ради, був обраний за списком партії «УДАР» як безпартійний. Був заступником голови комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 206 округу (Чернігівська область) як безпартійний самовисуванець.

Напередодні головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов повідомив, що НАБУ провело обшуки в структурах Гройсмана після свідчень відомого забудовника Максима Микитася. У ЗМІ також оприлюднили ухвалу Вищого Антикорупційного суду, в якій йдеться про те, що експрем’єр-міністр Володимир Гройсман отримав хабар на суму понад 75 мільйонів гривень.

Схожі новини