Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Слідчі опрацьовують матеріали, у яких фігурує ексчиновник Львівської міської ради Корнєєв

Наразі Георгію Корнєєву обрали запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави — 155 тисяч грн

СБУ затримала Корнєєва на хабарі, а тепер вивчає його проросійські погляди
СБУ затримала Корнєєва на хабарі, а тепер вивчає його проросійські погляди

Слідчі СБУ у Львівській області опрацьовують матеріали справи, які стосуються ексчиновника Львівської міської ради Георгія Корнєєва. «По матеріалах 2015 року, які здійснював Корнєєв… Зараз ці матеріали вивчаються і опрацьовуються, — повідомили журналістці „ВЗ“ у пресслужбі СБУ у Львівській області. — За результатами вивчення буде надана оцінка слідчих, тоді будемо давати інформацію на наших офіційних джерелах. Слідство щодо нього триває».

Нагадаємо, 28-річного ексчиновника Львівської міської ради (був тимчасовим очільником управління охорони історичного середовища) було затримано на хабарі. За даними слідства, посадовець та його спільниця одержали 1500 доларів неправомірної вигоди від приватного підприємця. Разом зі спільницею за ці гроші він обіцяв підприємцю посприяти в погодженні документів, необхідних для перепланування помешкання під магазин.

А після цього у ЗМІ спливла інформація про те, що Корнєєв у 2014−2015 р.р. підтримував федералізацію України та ображав мешканців Львова, називаючи їх «холуями». Після Революції Гідності у 2015 році Корнєєв давав інтерв'ю російським пропагандистам, в якому стверджував, що львів'яни підтримують федералізацію та створення так званої Галицької республіки, а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями».

Інтерв'ю Георгія Корнєєва, який на той час був студентом НУ «Львівська політехніка», опублікувала пропагандистська російська агенція News Front, що базується в окупованому Криму. Під час інтерв'ю Георгій Корнєєв спілкується з ведучим Сергієм Веселовським — активістом, який жив у Криму та був відомий своїми проросійськими поглядами ще до анексії півострова, — та вітає з прийдешніми новорічними й різдвяними святами. Ймовірно йдеться про новий 2015 рік.

Під час інтерв'ю ведучий хизується, що неодноразово приїжджав у Львів та запитує Георгія Корнєєва, чим живуть зараз львів'яни. За словами Георгія Корнєєва, який під час інтерв'ю спілкується російською мовою, мешканці Львова нібито з сумом зустрічають новий рік, оскільки «вони очікували Європу, а отримали повну розруху».

«Вони бачать, що та влада, яку вони привели, не дала таких результатів, яких вони очікували. Є навіть невеликі сепаратистські настрої серед галицької еліти, щоб зробити свою таку галицьку автономію, з цього приводу… стало навіть гірше, ніж при Януковичу, якого вони терпіти не могли», — розповідає Георгій Корнєєв.

Також він стверджує, що галичани нібито легко погодились би стати окремою республікою в складі федеративної України, за прикладом терористичних організацій «ЛНР», «ДНР». Він також ностальгує, що якби у 1990-х Україна стала федерацією, вона могла б зберегти територію в тих кордонах, які були тоді. Також вони обговорюють львівських «націоналістів і бандерівців». Георгій Корнєєв стверджує, що так звані львівські націоналісти «не розуміють ідеології нацизму і соціал-націоналізму Гітлера, однак підтримують його».

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко написав на своїй сторінці у Фейсбуці:

— Є речі, за які соромно… і на які відповіді знайти важко, чому хтось так чинить. Цього тижня працівник управління охорони історичного середовища, який нещодавно перейшов на посаду заступника керівника управління охорони історичного середовища був затриманий на хабарі. Цей тиждень він виконував обов’язки керівника управління, бо діюча — була у відпустці. Стало відомо ще й про його неадекватні проросійські погляди… Сказав це колективу управління, і повторю це тут публічно — через таких муда… будуть знецінювати людей, які працюють віддано і чесно. В суспільстві і так майже ненависть до людей в публічному управлінні. Такі випадки не дають надії, що молоді класні захочуть йти у владу. Що є критично важливим насправді.

Але я пишу це саме для того, щоб класних людей підтримати і об'єднати. Хабарники і зрадники мають сидіти в тюрмі. Пройдемо і через це. А тепер по суті:

  1. Управління охорони історичного середовища буде повністю перевантажено.
  2. Буде оголошено відкритий конкурс на керівника управління.
  3. Хабарника і зрадника вже звільнено.
  4. Львівська міська рада максимально допомагатиме, аби за все була жорстка відповідальність!

У Львівській обласній прокуратурі журналістці «ВЗ» повідомили, що підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави — 155 тисяч грн.

Схожі новини