Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Двох депутатів, які оскандалились, виключили з партії «ЄС»

  • 03.12.2020, 12:49
  • 822

Згідно з поданням Ради Львівської територіальної організації Політичної партії «Європейська Солідарність», Центральна Рада прийняла рішення виключити з лав партії депутатів Солонківської та Пустомитівської об’єднаних територіальних громад Миколу Пущака та Андрія Жидачека

Про це написав народний депутат України Олег Синютка у Фейсбуці.

«Неприємне, але правильне рішення. 2 грудня відбулось засідання Центральної ради Політичної партії „Європейська Солідарність“. Згідно з поданням Ради Львівської територіальної організації Політичної партії „Європейська Солідарність“, Центральна Рада прийняла рішення виключити з лав партії депутатів Солонківської та Пустомитівської об’єднаних територіальних громад Миколу Пущака та Андрія Жидачека», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на п’ятницю, 20 листопада, двоє новообраних місцевих депутатів, Пущак і Жидачек, на позашляховику Mercedes G 500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів. Така «еквілібристика» на сходах потрапила у поле зору будинкових відеокамер. Судячи з поведінки чоловіків, вони, ймовірно, перебували у дуже нетверезому стані.

У дискусії до свого ФБ-допису Олег Синютка написав, що в партії звернулись до цих депутатів з вимогою скласти мандати. Після набуття чинності положення про імперативний мандат використають і цей інструмент. (Згідно із законодавством, положення про імперативний мандат, тобто можливість відкликання депутата, буде чинним через рік).

Схожі новини