Передплата 2024 «Добрий господар»

Чотирьох заступників «делегували» депутати новообраному голові Трускавецької ОТГ

Відбулась перша сесія Трускавецької міської ради нового (восьмого) демократичного скликання

Голова міської ТВК Мирослав Савчин, зачитавши офіційні протоколи результатів виборів, привітав новообраних міського голову Трускавця Андрія Кульчинського та 26 депутатів, які представляють 8 політичних партій, з обранням та привів їх до присяги.

Обранців територіальної громади на конструктивну та плідну працю благословили отець-декан Петро Івасівка (УГКЦ) та отець Ігор Пулик (ПЦУ). Відразу ж депутати «увімкнулись» у роботу. Мабуть, не всі сподівались на таку злагодженість, але новообрані представники об’єднаної громади упродовж першого дня роботи встигли не тільки сформувати кількісний та персональний склад постійних депутатських комісій, а й проголосували за рішення, які необхідні для завершення процесу децентралізації та кращої інтеграції сільських громад у велику громаду Трускавця.

Нагадуємо, що до складу Трускавецької ОТГ увійшли 7 сусідніх з містом-курортом сіл з Дрогобицького та Сколівського районів. Після теперішніх виборів, принаймні так це виглядало на сесії, помітно посилив свої лідерські позиції міський голова Андрій Кульчинський, який здобув другий поспіль мандат довіри. Це далося взнаки тоді, коли дійшло до затвердження заступників міського голови, керівника справами виконкому та обрання секретаря ради.

Спочатку шляхом таємного голосування депутати віддали перевагу представниці «Європейської солідарності» Наталії Пономаренко. Вона вже втретє обирається на посаду секретаря ради. Заступниками міського голови, крім Олексія Балицького та Олександра Ткаченка, які й під час минулої каденції працювали на цих посадах, затверджено двох представників сільських громад — Мирона Флюнта та Святослава Стефанківа. Перший з них до теперішнього призначення працював сільським головою Модрич, а другий — сільським головою Уличного. Посаду керівника справами виконкому зберегла за собою Олена Петранич.

Схожі новини