Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У кризових ситуаціях дітей захистить чат-бот?

Служба у справах дітей міста Львова запустила онлайн-сервіс (чат-бот у Телеграм-каналі), де можна повідомити про дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

Зокрема, небайдужих людей закликають розповідати про батьків чи законних представників, які неналежно виконують батьківські обов’язки з виховання дитини.

Якщо складно опанувати чат-бот Те­леграм-каналу, повідомити про дитину в складних життєвих обставинах можна і телефоном 297−58−83. Або ж у Львів­ський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тел. 254−61−28 (29).

«Трапляються випадки, коли невід­кладно потрібно реагувати на ситуа­цію, що зможе врятувати дитині життя. Це коли батьки чинять насильство над дитиною, жорстоко поводяться з нею, — розповів „ВЗ“ керівник Служби у спра­вах дітей міста Львова Ростислав Тимків. — Коли залишають дитину під на­глядом осіб з наявними ознаками алко­гольного чи наркотичного сп’яніння, під дією психоактивних речовин, чи є інші обставини, що можуть призвести до за­грози життю та здоров’ю дитини».

Схожі новини