Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Краєвиди Львівщини» – в об’єктивах фотохудожників

Цікава фотовиставка відкрилася у галереї Василя Пилип’юка напередодні Всесвітнього дня фотографії

На виставці, за словами голови Львівського осередку Національної спілки фотохудожників України Володимира Дубаса, представлено 100 фоторобіт 37 фотохудожників — як професійних фотографів, так і аматорів. Виставка присвячена 90-річчю від дня заснування фотографічного товариства у Львові.

— Стараємося щорічно го­тувати тематичні виставки та друкуємо каталоги виставле­них робіт. Саме тоді залиша­ється пам’ять про нашу робо­ту. Тема, звичайно, не дуже проста. Щоб зробити якісне ландшафтне фото, сфотогра­фувати архітектурні ландшаф­ти, потрібно інколи недоспати, встати зранку, піти у гори, по­літати на повітряній кулі чи на гелікоптері, — розповів Воло­димир Дубас.

Тематика фоторобіт — в основному пейзажі, але зня­ті з дуже цікавих і незвичних ракурсів, панорамні фото. На виставці представлені роботи, які зафіксували всі пори року. От лише географія обмеж­ується Львівщиною. Але наша область настільки мальовнича і багата на розкішні краєви­ди, що фотомитці мали широ­ке поле для своєї улюбленої справи — фотографування. Тут і гори, і поля, і ліси, міста і міс­течка Львівщини… Фотографії як кольорові, так і чорно-білі.

Схожі новини