Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові побудують притулок для тварин із сучасним ветеринарним обладнанням

  • 15.07.2020, 17:15
  • 834

У Львові буде притулок для тварин. Мерія вже має певні напрацювання у цьому напрямку. Зокрема, вже є виготовлений проєкт, який, утім, потребує корегування

Про це інформує Щоденний Львів із посиланням на пресслужбу ЛМР.

Оновлений проєкт передбачитиме центр кремації тварин, сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин, тренувально-вигульний майданчик для собак, а також центр адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин. Про це розповіла заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«У 2014 році був зроблений проєкт на замовлення органів місцевого самоврядування щодо будівництва притулку для тварин на вул. Шевченка. Вартість того проєкту на той момент складала 170 млн. грн. Зараз цей проєкт потрібно корегувати. Орієнтовна кошторисна вартість на сьогоднішній день буде складати 200 млн. грн.

Ми планували, що в цьому притулку будуть місця для 600 тварин — для 400 собак і 200 котів. І, власне, там їх будуть доглядати та вакцинувати. Наразі цей проєкт потрібно оновити, оскільки попередній проєкт (2014 року) вже дещо застарів.

Читайте також: В Одесі згорів притулок для тварин: чи вдалося врятувати чотирилапиків

Ми плануємо ввести у проєкт певні зміни. Зокрема, має бути запроєктовано дуже якісну і добру ветеринарну клініку, аналогів якої ще немає в Україні. Також мають бути запроєктовані хороші вигульні майданчики і майданчики для вигулу. До того ж, варто передбачити й такий етап робіт, як догляд за тваринами, наприклад, такі послуги, як стрижка. Тому, ми зараз говоримо про те, що притулок у Львові має бути, але його проєкт потрібно удосконалити. Ми це робитимемо, аби він був кращим та сучаснішим, ніж у 2014 році", — зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Відтак, ЛКП «Лев» планує відредагувати проєктну документацію та розпочати забудову ділянки, відповідно до черг будівництва. Першочергово буде побудовано:

  • центр кремації тварин, адже питання культурної та екологічної утилізації трупів домашніх тварин до сьогодні не вирішене;
  • сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин (в районі Рясне та Рясне-2 такого закладу немає);
  • тренувально-вигульний майданчик для собак із виставковим полем, якого немає у Львові;
  • центр адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин з ЛКП «Лев».

Схожі новини