Передплата 2024 ВЗ

За добу водій примудрився отримати 11 штрафів!

Камери на дорогах за день «заробили» майже мільйон гривень

Відеофіксація порушень правил дорожнього руху стала справжньою золотою жилою для бюджету. Хоча поки що камери встановлено лише у Києві та Київській області, вже за першу добу зафіксували 57,8 тисячі випадків перевищення швидкості. Однак уже наступного дня кількість порушень скоротилась на 40%, а в мережі активно почали продавати спеціальні наліпки на номерні знаки, які погіршують їх видимість для камер.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пообіцяв публікувати номери тих водіїв, які розганяли авто до швидкості понад 170 км/год. «Ан­тирекордсменом нинішнього дня став Porsche Cayenne, водій якого, культи­вуючи велич автовиробників, цинічно нехтуючи встановленими суспільством правилами, промчав сьогодні зі швид­кістю 210 км/год трасою Київ-Харків. Заслужений штраф — 510 грн — буде скеровано власнику цього авто за місцем реєстрації, у Полтаву. А може, й не один. Ще один антирекорд — 11 порушень за день — здійснив один і той же водій автомобіля з номером ХХ7799ХХ», — написав Антон Геращен­ко.

Тим часом кияни обурюються, чому водіям дають «бонус» 20 км/год. Ка­жуть, якщо у місті дозволено їхати зі швидкістю 50 км/год, то штрафува­ти потрібно уже за перевищення цієї швидкості, а не на 20 км/год вищої. Зараз у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про те, щоб знизити по­ріг дозволеного перевищення швид­кості — з 20 до 10 км/год. Тим часом у багатьох країнах ЄС штрафи почина­ють застосовувати уже за перевищен­ня швидкості на 3−5 км/год. Напри­клад, у Німеччині вже за таке незначне перевищення доведеться сплатити 30 євро штрафу.

Ще один суперечливий момент: як штрафуватимуть водіїв, які досі їздять на авто з іноземними номерами? Адже повідомлення про штраф надсилають власнику автомобіля за місцем реє­страції. До кінця року камери мають з’явитись і в інших регіонах України.

Схожі новини