Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вивезення львівського сміття в інші області Садовий назвав свідомою провокацією

  • 24.04.2020, 19:55
  • 882

Сьогодні, 24 квітня, на засіданні виконкому Львівської міської ради мер міста Андрій Садовий заявив, що начебто "львівське сміття", яке знаходять в інших областях - це свідома провокація

Як повідомляє журналістка 032.ua, мер Львова Андрій Садовий наголосив на тому, що сміття з міста не вивозять у інші області:

«Ви напевно бачите, що в засобах масової інформації починають з'являтися меседжі, що десь там знайшли якесь „львівське сміття“ — це свідомі провокації», — зазначив Андрій Садовий на засіданні.

За словами міського голови Львова, такі провокації робляться дуже технологічно, хтось спеціально винаймає машину і спеціально кудись вивозить відходи.

«Кожен такий випадок повинен бути на контролі, я пропоную щоб в кожному випадку ви (Сергій Бабак) брали машину і особисто виїжджали на місце і розбиралися, бо довіряти і вірити не можна нікому. Це може бути системна планомірна робота, з замовниками та чіткими виконавцями. Якщо, борони Боже, це дійсно є львівське сміття, і перевізник, який збирає сміття у Львові, не проконтролював це питання, то автоматично розриваємо договір без дискусій. Якщо це є провокація, то треба розібратись. Але має бути розуміння, що це питання іміджу нашого міста», — додав мер міста.

Читайте також: Львів відновлює сортування сміття

Нагадаємо, що у мережі з'явилася інформація про те, що сьогодні вранці, на Житомирщині знайшли 100 тон львівського сміття. Про це повідомили на сайті Новоборівської ОТГ Житомирськиї області.

Як повідомив під час засідання виконкому заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак, він вже розібрався з цим питанням. Це сміття скинув перевізник «ДВ ВЕЙСТ-ГРУП».

«Це його контрагенти. Сьогодні там все буде прибрано. Буде оплачено 70 тисяч збитків, а на перевізника буде накладено фінансові санкції. Ми кожен такий випадок, аналізуємо, розбираємо, вираховуємо», — наголосив Бабак.

Андрій Садовий ініціював проведення зборів всіх перевізників. Якщо будуть подібні випадки, то з наступного тижня будуть розривати угоди.

Схожі новини