Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Дрогобичі шиють медичні комбінезони

Біозахисний матеріал придбали в Люксембурзі

Сьогодні важко придбати засоби захисту для медичних працівників, які рятують госпіталізованих з коронавірусом. У дефіциті все: і захисні маски, і окуляри, і рукавчики, і, звісно ж, біозахисні комбінезони. Ціни на цю продукцію невпинно ростуть.

Ніхто вже й не торгується: засоби захисту від інфекції - на вагу золота. Але далеко не завжди за великі гроші можна купити добротні, якісні маски, не кажучи вже про біозахисні костюми.

Пересвідчитись у цьому могли у Дрогобичі. Сталося це два тижні тому під час навчання з медперсоналом інфекційного відділення КНП «Стебницька міська лікарня». Незручними та ненадійними виявились ці «обновки».

І, як інформує кризовий медіа-центр «Дрогобич», тут вирішили до пошиття захисних костюмів залучити місцевих підприємців, які через пандемію коронавірусу сидять без роботи.

Місцеві швейники спробувати створити для себе новий торговий «бренд». Першим своє виробництво перепрофілювало підприємство «МАК». Придбавши біозахисний матеріал в Люксембурзі, тут вже почали шити для потреб медичних працівників Дрогобиччини перші 300 комбінезонів. Коштує один такий захисний засіб 700 грн.

«МАК» готовий, як розповіли кореспондентові «ВЗ» у відділі економіки Дрогобицької міської ради, задовольняти попит на вкрай необхідну сьогодні продукцію і для інших українських лікарень.

Схожі новини