Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові протестують на коронавірус усіх, в кого діагностовано пневмонію

Про це йдеться у сьогоднішньому рішенні міської комісії з питань ТЕБ і НС

Сьогодні на черговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС, з поміж іншого, вирішили протестувати у Львові усіх, у кого діагностовано пневмонію.

«Управління охорони здоров’я повинне провести ПЛР-тести на COVID-19 усім пацієнтам міських лікарень із ГРЗ чи пневмонією, а також тим, які перебувають вдома», — сказано у рішенні комісії, оприлюдненому на офіційній сторінці у Facebook.

Як дізнався кореспондент «Високого Замку», таке рішення було, не в останню чергу, продиктоване тим, що у 69-річного чоловіка, який помер у Центрі легеневого здоров'я, і в якого було діагностовано COVID-19, первинно також діагностували важку пневмонію.

Відтак у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню звернулася донька померлого. У неї також діагностовано пневмонію, її госпіталізовано, взято матеріал на дослідження, чи є коронавірусна інфекція. Як повідомила головний епідеміолог Львова, інфекціоніст Наталія Тімко, результатів досліджень ще немає.

Заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань, керівник штабу оперативного реагування у часі карантину Галина Слічна повідомила кореспондентові «ВЗ», що «у всіх пацієнтів, які лежать у стаціонарах Львова з діагнозом пневмонія, взяті матеріали на дослідження методом полімеразно-ланцюгової реакції. Відібрано матеріал на дослідження як у дітей, так і в дорослих з пневмоніями».

Схожі новини