Передплата 2024 «Добре здоров’я»

700 грамів зайвої ваги? Вас звільнено!

Стюардеса Malaysia Airlines судилася. Але суд став на бік авіакомпанії

Керівництво Malaysia Airlines звільнило стюардесу, яка пропрацювала в цій авіакомпанії майже 25 років. Причина? Виявилося, що стюардеса важить на 700 грамів більше, ніж передбачено «інструкціями щодо вигляду екіпажу»… Жінка звернулася до суду, але той став на бік авіакомпанії.

Зріст стюардеси, яку звуть Іна Ме­лієса Гассім, — 160 см. Це означає, що її максимально допустима вага, згід­но з внутрішніми правилами малай­зійського авіаперевізника, може ста­новити 61 кг. А Гассім заважила 61,7 кілограма… Обурена звільненням стюардеса подала до суду. Після май­же двох років судових баталій малай­зійська Феміда стала на бік переві­зника. На думку суду, «компанія може встановлювати власну політику управ­ління вагою персоналу, не звертаючи уваги на інші авіакомпанії»…

Утім, Malaysia Airlines — не єди­на авіакомпанія, що вимагає від сво­їх працівників бути стрункими. У січні 2017 року авіакомпанія Air India призу­пинила роботу 57 стюардес. Їх попе­редили: або схуднуть, або більше не зможуть працювати на рейсах.

Схожі новини