Передплата 2024 ВЗ

На Закарпатті тривають обшуки в екснардепів

  • 25.09.2019, 14:58
  • 684

За даними журналіста, в аеропорт із ранку прилетів літак Національної гвардії, а через Нижні Ворота в область заїхали понад 80 слідчих і спецпризначенців із інших регіонів України

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола у Телеграм-каналі, передає Еспресо

«Спецоперація на Закарпатті. Обшуки в Ужгороді, Мукачеві та Хусті. В аеропорт із ранку прилетів літак Національної гвардії, а через Нижні Ворота в область заїхали понад 80 слідчих і спецпризначенців із інших регіонів України. Причина — справа про замах на начальника управління захисту економіки Іванківа. За моєю інформацією, яку перевірив із кількох джерел — обшуки проводять і у екснардепів Павла Балоги та Михайла Ланя», — зазначив він.

Окрім цього, в Ужгороді за адресою Рилєєва, 4 також обшуки. Наголошується, що є і перші затримані.

«Заарештовано Михайла Данила, офіційно — керівника федерації боксу Закарпаття. Неофіційно — колишнього міліціонера і керівника охорони Андрія Стрижака», — пише Глагола.

За інформацією журналіста, також затримано підозрюваного-виконавця стрілянини — діючого поліцейського.

Журналіст і юрист Роман Келемен також підтвердив, що в Ужгороді та Мукачеві проводяться чисельні обшуки в різних людей, поліція приведена в посилений режим охорони.

«У Хусті навіть взяли в облогу Хустську міську раду та пропускають всіх в будівлю по посвідченнях (інші кажуть, що взяли когось на хабарі). Обшуки проводяться навіть у братів Балоги та його друзів, втрата депутатського мандату зразу дала про себе знати», — написав він.

Келемен зауважив, що не відомо, з чим це пов’язано.

«Є такі чутки, що обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження по замаху на життя на начальника УЗЕ області Іванківа в якого декілька разів стріляли з автоматичної зброї», — додав він.

За інформацією Келемена, на Закарпаття прилетіли спецпризначенці літаком та гвинтокрилом, в операції задіяні 600 спецпризначенців.

Схожі новини