Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Призначено нового керівника десантно-штурмових військ ЗСУ

  • 21.08.2019, 10:58
  • 1 408

Генерал-майора Євгена Мойсюка призначено командувачем Десантно-штурмових військ (ДШВ) Збройних Сил України.

Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак на своїй сторінці у Facebook.

До цього призначення Євген Мойсюк обіймав посаду першого заступника командувача.

На посаді Командувача ДШВ він змінив генерал-лейтенанта Михайла Забродського, якого прикомандировано до Верховної ради України, що за результатами виборів став народним депутатом України.

«Вітаю з призначенням командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майора Євгена Мойсюка! Він неодноразово проявляв героїзм та мужність під час захисту територіальної цілісності України, тож переконаний — його досвід дозволить розвивати та зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ. Бажаю витримки, наснаги та мудрості під час прийняття рішень!», — написав Степан Полторак.

Як повідомляє «Український мілітарний портал» Мойсюк Євген Георгійович Народився 7 жовтня 1979 року в місті Чернівці, навчався в середній школі № 6.

У 2004—2005 роках проходив службу у складі Українського миротворчого контингенту багатонаціональних сил у республіці Ірак, з жовтня 2008 року по квітень 2009 року — у складі українського миротворчого контингенту у Косово.

2012 року підполковник Мойсюк — командир парашутно-десантного батальйону на час навчань на Новомосковському загальновійськовому полігоні.

В березні 2014-го керував рухом Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, яку в Волноваському районі перестріли проросійські активісти, колона змушено ночувала в снігу серед поля.

З грудня 2014 року безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту, а після повного знищення противником приміщення аеропорту — виведенням особового складу.

5 грудня 2018 року присвоєно військове звання генерал-майора.

Схожі новини