Передплата 2024 «Добрий господар»

Головний претендент на посаду очільника МОЗ заявив про особливості лікування "у представників різних рас". Супрун здивована

  • 30.07.2019, 09:07
  • 601

Засновник мережі приватних клінік "Борис" Михайло Радуцький, якого в партії "Слуга народу" назвали претендентом на посаду міністра охорони здоров’я, заявив, що існують особливості лікування "у представників різних рас". У очільниці МОЗ Уляни Супрун ці слова викликали здивування.

Про це Радуцький, який також є радником президента, заявив в інтерв’ю газеті «Ваше здоров’я». — повідомляє «Українська правда«

Обговорюючи впровадження в Україні міжнародних клінічних протоколів, він зазначив, що їх необхідно адаптувати.

«Адже, скажімо, генетичні відмінності в перебігу тих чи інших хвороб у представників різних рас визначають й особливості їх лікування. Тому протоколи мають бути тільки національними, написаними українською мовою, затвердженими МОЗ і Мін'юстом, адаптованими», — сказав Радуцький.

Очільниця МОЗ Уляна Супрун висловила здивування заявою Рудуцького.

«Ми вже нагадували народній депутатці Ользі Богомолець, що не буває жодних «імунних потреб нації», а хвороби не знають національних чи територіальних кордонів. Тому жителі будь-якої країни світу можуть заразитися тим самим вірусом кору, поліомієліту або збудником дифтерії.

Вона пояснила, що міжнародні протоколи — це такі ґайдлайни, універсальні алгоритми для лікарів, як призначати лікування пацієнту. Вони створюються медичною спільнотою на основі багаторічних досліджень та пошуків оптимального шляху лікування. Анатомія для українців, американців чи поляків — однакова. Процес перебігу тих чи інших захворювань теж однаковий.

Схожі новини