Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Десята успішна трансплантація кісткового мозку дитині

«Хлопчик переніс усі процедури терпляче і з відвагою», — кажуть лікарі

Медики називають 3-річного львів’янина маленьким супергероєм. Хлопчик терпляче переніс складне лікування, що до снаги далеко не всім дорослим... Фото ЗУСДМЦ
Медики називають 3-річного львів’янина маленьким супергероєм. Хлопчик терпляче переніс складне лікування, що до снаги далеко не всім дорослим... Фото ЗУСДМЦ

Трирічний Ярема майже рік провів на лікуванні у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. І ось, нарешті, після успішної пересадки стовбурових клітин маленького пацієнта виписали додому.

Як розповіли «ВЗ» у пресслужбі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого ме­дичного центру, все почало­ся торік у травні, коли батьки Яреми зауважили дивну аси­метрію на обличчі сина. Не га­ючи часу, звернулися по допо­могу до фахівців медзакладу.

Під час УЗД у маленького львів'янина діагностували но­воутвір щоки. Діагноз — нейробластома заочеревинного простору. Хвороба встигла по­ширитися й на кістки скелета.

Після восьми блоків хімієтерапії пухлина сильно змен­шилась, і хірурги лікарні змо­гли оперативно видалити новоутвір.

«Після операції в Яре­ми було ще два блоки хіміє­терапії, після яких ми прове­ли забір стовбурових клітин. Клітинного матеріалу було до­статньо, тому ми запланували проведення одразу двох висо­кодозових хімієтерапій та двох трансплантацій кісткового мозку», — повідомила лікарка Центру Наталія Васильєва.

У післятрансплантаційно­му боксі малюк провів 21 день. Хлопчик завжди був життє­радісним, і хвороба цього не змінила. Медики називають його справжнім супергероєм, бо усі процедури маленький львів'янин переносив терпля­че та з відвагою.

Зараз він удома, у лікарню приходить лише на контроль­ні огляди.

«Це десята трансплантація кісткового мозку дитині, яку ми провели у нашій лікарні. Ми ра­діємо з результатів лікування разом із нашими пацієнтами та продовжуємо допомагати маленьким пацієнтам одужу­вати», — підсумувала очільни­ця Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Христина Запоточна.

Схожі новини