Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії відреагували на заяву Денисової про повернення моряків в Україну

  • 24.07.2019, 17:28
  • 646

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова не підтвердила слова омбудсмена України Людмили Денисової про досягнення домовленості про звільнення військовополонених українських моряків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

За її словами, український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до ФСБ з проханням замінити українським морякам запобіжний захід.

«Людмила Денисова звернулася через МЗС у ФСБ з проханням замінити запобіжний захід українським морякам у вигляді позбавлення волі на запобіжний захід у вигляді поруки і запропонувала себе поручителем. Ні про які рішення з цього питання мені не відомо», — заявила Москалькова.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що домовленість про повернення Україні 24 українських моряків вже досягнута. Також вона зазначила, що зараз оформляються останні документи і незабаром моряки повернутися на батьківщину.

Пізніше Денисова уточнила, що підписала клопотання до керівника Слідчого управління ФСБ Російської Федерації Михайла Шишова про прийняття рішення про обрання її особистого зобов'язання в якості запобіжного заходу для військовополонених моряків, які перебувають у Лефортовському СІЗО.

Раніше Людмила Денисова заявляла, що в кримінально-процесуальному кодексі РФ передбачена можливість відпустити затриманих під особисте зобов'язання або поручителя. І вона, як уповноважена Верховної ради з прав людини запропонувала своє таке зобов'язання про забезпечення участі українських військовополонених в досудовому розгляді.

Відзначимо, в травні 2019 Міжнародний трибунал ООН по морському праву зобов'язав Російську Федерацію терміново звільнити два військові катери «Нікополь» і «Бердянськ», буксир «Яни Капу», а також 24 українських моряків, які були захоплені 25 листопада 2018 року поблизу Керченської протоки.

Схожі новини