Передплата 2024 «Добрий господар»

Депутати з Опоблоку намагалися «врятувати» від депортації єпископа РПЦ Гедеона

  • 14.02.2019, 15:33
  • 1 128

Депутати від Опоблоку Юрій Мірошниченко і Вадим Новинський приїхали у четвер до київського аеропорту «Бориспіль», аби не дозволити депортувати єпископа УПЦ М П Гедеона (Юрія Харона).

Про це повідомляє ATR.

Як наголошується в публікації, єпископ Гедеон викликав депутатів з Опоблоку собі на допомогу після того, як Держприкордонслужба не пропустила його на територію країни, заявивши, що у нього є громадянство кількох країн і він є «адептом русского мира».

«У мене як у народного депутата виникає право вважати, що права людини порушені. Я не знаю всіх обставин справи. Я намагався потрапити на територію цієї зали (де тримали єпископа Гедеона — ред.), щоб поспілкуватися з людиною (з Гедеоном — ред.) і прикордонниками. На жаль, мені не вдалося», — розповів вночі у «Борисполі» нардеп від Опозиційного блоку Юрій Мірошниченко.

Також на допомогу єпископу Гедеону приїхав депутат Вадим Новинський. «Нас як народних депутатів не пропускають, щоб з ним (з Гедеоном — ред.) поспілкуватися. Це порушення закону України про статус народного депутата. Я, звісно, підтримую єпископа Гедеона. Я вважаю, що він не порушував жодного закону», — заявив нардеп з Опоблоку.

Єпископ Гедеон — священик російської православної церкви в Україні і настоятель самовільно побудованої на Старокиївській горі церкви поблизу фундаменту Десятинної церкви. Він відомий своєю прихильністю до Росії, у своїх проповідях заперечував українську націю як таку. Російську агресію в Україні Гедеон називав «громадянською війною».

Два останні тижні єпископ Гедеон перебував у США, де виступав у Конгресі.

«Владика Гедеон провів зустріч у Конгресі США, де висловив позицію УПЦ, доніс до уряду США наше бачення, яке склалося з порушенням конституційних прав людини — це свобода віросповідання. Було донесено і про випадки побиття священнослужителів, випадки побиття вірян», — розповів протодиякон Антоній.

Схожі новини