Передплата 2024 «Добра кухня»

У Парижі вирізали та вкрали роботу Бенксі, присвячений жертвам теракту 2015 року

  • 27.01.2019, 15:07
  • 556

У Парижі невідомі вирізали і вкрали малюнок-графіті таємничого і всесвітньо відомого автора Бенксі, створений у пам’ять про 129 загиблих внаслідок теракту 2015 року.

Про це повідомляє ТСН за посиланням AFP

На картині було зображено жінку, яка похилила голову у скорботі. Графіті створене в пам'ять про жертв кривавого теракту. Малюнок був розміщений на дверях аварійного виходу залу «Батаклан».

Сьогодні ми перебуваємо у стані глибокого обурення. Робота Бенксі, яка символічно належала всім: парижанам, місцевим мешканцям, громадянам світу, була вкрадена", — йдеться у повідомленні.

Роботи Бенксі вважаються надзвичайно цінними. Один з останніх його малюнків на стіні гаража у Британії продали за 100 тисяч фунтів. До того його картину купили на аукціоні за мільйон фунтів, однак вона сама себе порізала та стала коштувати ще дорожче.

Як повідомляє AFP, група осіб у каптурах зі спеціальними пристроями вирізала картину з дверей і повезла у вантажівці у невідомому напрямку в ніч проти суботи, 26 січня.

Нагадаємо, терористичний акт у Парижі відбувся 13 листопада 2015 року. Тоді терористи здійснили вибухи і стрілянину у кількох точках міста, внаслідок чого загинули 130 осіб, а ще 350 отримали поранення.

Перший вибух стався біля стадіону «Стад де Франс», проте там загинули тільки терористи-смертники.

Згодом сталася низка нападів на кафе та ресторани, а пізніше — напад на відвідувачів концерту у залі «Батаклан». Там загинуло близько 90 людей.

Одного з організаторів, Салаха Абдеслама, затримали 2016 року. Його ув'язнили на 20 років за збройний спротив правоохоронцям. Інші терористи-смертники загинули

Схожі новини