Передплата 2024 «Добрий господар»

«Путін зробив заяву на підтримку Тимошенко», — Віктор Уколов

Російський президент втручається у внутрішні справи України

Заява президента Росії Володимира Путіна про те, що Росія працюватиме з будь-якою новою владою України для мирного урегулювання конфлікту на Донбасі, свідчить про підтримку Кремлем лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Таку думку в ефірі телеканалу 112 Україна висловив політолог Віктор Уколов.

«Щодо самої заяви Путіна. На мій погляд, це свідчення його слабкості, він визнає свою слабкість і слабкість переговорної позиції Росії. Він не може у „нормандському форматі“ переконати Порошенка здати інтереси України, поступитися національними інтересами, тому він боїться таких переговорів і розраховує на те, що Порошенка на посаді президента України змінить інша людина. Путін зробив заяву, яка межує зі втручанням у внутрішні справи України, і з тим, що він навіть намагається впливати на результати виборів», — сказав Уколов.

«Відомо, що найближчим рейтингом до Порошенка володіє Юлія Тимошенко. У політологічному сенсі можна сказати, що Путін зробив заяву на підтримку Юлії Тимошенко. Але Путіну зарано розраховувати на зміну українського президента. Попереду п’ять місяців кампанії. Те, що він визнає слабкість своєї позиції, — давайте занотуємо і запам’ятаємо, і те, що він підтримує когось, крім Порошенка, запам’ятаємо також… Але є така українська приказка: «Не кажи гоп, доки не перескочиш», — додав політолог.

Схожі новини