Передплата 2024 «Добрий господар»

Стала відома причина масового отруєння школярів у Дніпрі

  • 19.09.2018, 19:56
  • 548

Найбільш імовірною причиною отруєння учнів школи № 62 у Дніпрі стала питна вода.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Г У Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Повідомляється, що за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів міста звернулося 39 учнів, більшість з них школярі початкових класів. У хворих підтвердився діагноз «гостра кишкова інфекція». У декого з дітей виявили віруси.

«Встановлено, що найбільш ймовірна причина виникнення спалаху серед дітей — забруднення питної води. Це стало можливим у зв'язку з проблемами в системі внутрішніх мереж гарячого і холодного водопостачання в установі», — сказано у повідомленні.

У відомстві також зазначили, що під час обстеження зафіксовано роботу системи гарячого і холодного водопостачання в об'єднаному режимі. Це призвело до зниження тиску і обміну гарячої води із холодною. А застояна вода тепла вода послужила оптимальним середовищем для розвитку кишкових бактерій і вірусів.

«Ми маємо припущення, що до мереж холодного питного водопостачання потрапила застійна гаряча вода з резервуарів цих електроводонагрівачів», — йдеться у відомстві.

Нагадаємо, 13 вересня стало відомо, що в школі № 62 міста Дніпра захворіли учні різних класів. Діти були шпиталізовані до лікарень міста з ознаками харчового отруєння.

Повідомлялось, що 17 вересня кількість дітей, що захворіли в результаті отруєння в одній зі шкіл Дніпра, збільшилась до 38.

Схожі новини