Передплата 2024 ВЗ

Депутат Козловський придбав задешево кам’яницю Бачевських

Квадратний метр в будинку на році Дорошенка і Словацького йому обійшовся у 743 долари

Холдинг «Гранд Готель», власником якого є депутат Львівської міської ради, винниківський бізнесмен Григорій Козловський придбав на аукціоні історичний будинок на вул. Дорошенка, 37 (навпроти головного відділення пошти). Ця австрійська кам’яниця колись належала знаменитій львівській родині Бачевських (власники фабрики, що виготовляла алкогольні напої). Про це стало відомо з сайту електронних закупівель ProZorro.Продажі.

На торги виставили нежитлові приміщення підвалу та всі чотири поверхи будинку, який зведений у 1892−1894 роках за проектом Яна Томаша Кудельського. Площа приміщень — 812,6 «квадратів». Нагадаємо, подібний аукціон оголосили 2017 року зі стартовою ціною у майже 14 мільйонів гривень. Та аукціон не відбувся. Тепер стартова ціна продажу була нижчою на половину — 6,6 млн грн.

На аукціоні змагалися тринадцять учасників. Переможцем стала компанія Григорія Козловського, яка купила приміщення за 16, 93 млн. грн. Ріелтори кажуть, кам’яницю продано за непристойно низьку вартість. Квадратний метр обійшовся Козловському у 743 долари… Ріелтори кажуть, що середня комерційна вартість подібних приміщень у цьому районі — приблизно 1,5 тисяч доларів.

Схожі новини