Передплата 2024 ВЗ

«У фільмі відбувається переворот — моя героїня стає леді Макбет…»

У місті Лева відбувся допрем'єрний показ психологічного трилера «Між нами», який представили актори Ірма Вітовська та Дмитро Сова

Фото автора
Фото автора

2 листопада в український прокат виходить психологічний трилер «Між нами». А напередодні, 31 жовтня, у Львові відбувся допрем'єрний показ дебютної роботи львів'янки — режисерки та сценаристки Соломії Томащук.

До міста Лева на представлення нової стрічки завітали виконавці головних ролей — акторка Ірма Вітовська та Дмитро Сова.

Кадр з фільму
Кадр з фільму

Попри те, що виробництво стрічки завершили ще навесні 2021 року, фільм встиг позмагатися в Національному конкурсі кінофестивалю «Молодість 2022». Через повномасштабне вторгнення 2022-го кінофестиваль «Молодість» відбувся у Гамбурзі.

Окрім Ірми Вітовської, ще одну головну роль зіграла відома українська акторка — актриса Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Анастасія Пустовіт.

Кадр з фільму
Кадр з фільму

Пригадаємо, що у фільмі «Мої думки тихі», який отримав Гран-прі на Міжнародному Трускавецькому кінофестивалі «Корона Карпат», Ірма Вітовська блискуче зіграла роль матері. Тоді актриса отримала приз «За найкращу жіночу роль», а картині «Мої думки тихі» за найвищу нагороду було відкрито меморіальну плиту на Алеї кінослави у Трускавці. У новій стрічці «Між нами» Ірмі Вітовській знову дісталася роль мами.

Після перегляд фільму, виконавці головних ролей розповіли про своїх героїв. За словами Ірми Вітовської, її героїня у стрічці робить «усе» не лише заради дитини. Насправді, у картині «Між нами» показана руйнація родини.

Ірма Вітовська - у головній ролі. Кадр з фільму
Ірма Вітовська - у головній ролі. Кадр з фільму

«Син роками росте в умовах, коли нормальні стосунки закінчилися. І в поганих компаніях змушений викидати цей стрес. У нього чітка претензія до батька, дитяча образа, — каже Ірма Вітовська. — У момент відторгнення чоловіком моя героїня стає для нього у всьому винною, вона — тягар для нього, дратує його. Для неї це біль — ми бачимо, у якому стані ця жінка. Вона охайна, але не докладає зусиль, щоб доглядати за собою. А потім відбувається переворот у фільмі - моя героїня стає леді Макбет… Тому що є ось ця амбіція гарної жінки, яка втратила щастя через постійні зради чоловіка, вона відчуває насмішку і співчуття колег на роботі, її гідність принижена. І коли їй дають можливість це змінити, вона готова вмерти, але не втратити це відчуття — коли вона стала жінкою знову».

Актор Дмитро Сова, з яким у виданні «ВЗ» вже вийшло кілька інтерв'ю, на зустрічі розповів, як він потрапив на головну роль у цій картині.

«Втілюючи одну з найважливіших сцен під час проб, я вибив стіну в офісі. Саме це стало остаточним поштовхом до затвердження мене на роль Захара».

Після перегляду фільму на екрані з’явився Q-код, на який можна було надіслати кілька гривень (можливо, й сотень чи тисяч) на потреби українського війська. Річ у тім, що серед учасників створення фільму троє осіб захищають Батьківщину. Загальна ціль — 630 тисяч гривень.

Схожі новини