Передплата 2024 «Добрий господар»

Власну смерть зафіксував на відео...

15-річний підліток покінчив життя самогубством, поклавши голову на рейки...

О третій годині ночі, 11 травня, до поліції зателефонував диспетчер станції “Львів” і повідомив:

“На станції “Підзамче” машиніст пасажирського поїзда “Київ-Івано-Франківськ” застосував екстрене гальмування, оскільки на колії знаходилася людина. Уникнути наїзду не вдалося”. Як з’ясувалося, вчинив самогубство 15-річний підліток. Власну смерть Анатолій зафіксував на камеру мобільного. Телефон хлопець залишив увімкненим біля рейок…

“На місце події виїхала слідчо-оперативна група, - розповів заступник начальника Шевченківського відділу поліції підполковник поліції Роман Дзюдзь. - Хлопець вночі прийшов до залізничної колії і залишив на відео повідомлення, що хоче добровільно піти з життя... Поклав голову на рейки, залишивши увімкненим відео, яке зняло трагічну загибель. Всі обставини події розслідують, перевіряють причини, які могли спонукати юнака до самогубства».

Як розповіли громадські активісти, три дні тому цей хлопець пішов з дому. Оголошення про розшук вони розмістили на своєму сайті (разом з фото). У ньому просили зголоситися тих, хто бачив зниклого підлітка. Наступного дня Толіка знайшли слідчі Сихівського райвідділу. О 20.00 його повернули додому, а вже о дванадцятій ночі він знову утік... Що могло статися?

Психолог-вихователь з 30-річним педагогічним досвідом роботи Ігор Хім’як каже, що у такому критичному віці потрібен особливий контроль за підлітками. З ким дружать, з ким спілкуються, що читають в Інтернеті... Є небезпечні сайти, які пропагують самогубство... А головне, між дітьми і батьками має бути довіра. “Батьки мають створити у сім’ї такий психологічний клімат, аби дитина всім могла з ними поділитися, - каже психолог. - На жаль, у нас не прийнято говорити з дітьми про сексуальне виховання, перше кохання тощо. Дорослі не мають часу на дітей. Батьки самі по собі, діти самі по собі...”.

Анатолій навчався у приватній гімназії “Братів Ізраїлю”. Мені вдалося отримати лише сухі коментарі працівників навчального закладу: “Єдине, можемо сказати, що він був дуже хорошою, доброю дитиною. Не конфліктною зовсім. І те, що сталося, для нас настільки несподівано і неочікувано, що неможливо передати...”. Громадський активіст Ігор Зінкевич розповів журналісту “ВЗ”, що зустрічався з мамою загиблого. Що у сім’ї були конфлікти — не відчув. Відомо, що дівчина у нього була, але останнім часом він з нею не зустрічався. Друг Анатолія сказав, що “у нього стався якийсь “здвиг”, того, що він робив, ніхто не розумів”. Самогубство “списали” на підлітковий вік, переломний період. Але слідчі працюють, перевіряють усю інформацію.

За фактом загибелі підлітка Шевченківський райвідділ поліції розпочав досудове розслідування. Відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 115 ч.1 КК України. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області. Від детальніших коментарів у поліції відмовляються.

А тим часом…

11 травня у Києві викинувся з вікна журналіст телеканалу “Київ”. Цього ж дня у Львові вдалося врятувати одного самогубця. Троє підлітків гуляли у Сихівському парку (парк імені блаженного Івана Павла ІІ) і побачили жінку, яка намагалася повіситися. Як виявилося, 40-річна жінка близько дванадцятої години ночі на вул.Скрипника у стані алкогольного сп’яніння намагалася покінчити з життям. Свідками інциденту стали підлітки, які й викликали “швидку”.

Схожі новини