Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На пісенному конкурсі хотіли розіграти «мєждусобойчік»

Про закулісся і підводні течії «Євробачення-2016»

Пісенний конкурс, напередодні якого у нашій країні відбувся жорсткий відбір, стартував у Стокгольмі. «Євробачення-2016» обіцяє бути найскандальнішим за всю свою історію.

Мало яке свято, до якого так довго готуються, минає без скандалу. А особливо таке, де йде боротьба за місце під сонцем у пісенному світі. От і починаються не лише підкилимні інтриги, а й відверті оббріхування і обливання брудом деяких відомих людей. Так, жертвою провокації з боку невідомого став голова національного журі України на пісенному конкурсі «Євробачення» Олександр Ксенофонтов. Про це на своїй сторінці у соц­мережах повідомила дружина Ксенофонтова, відома співачка, переможниця «Євробачення» Руслана. 10 травня, перед початком першого півфіналу, Ксенофонтову зателефонував невідомий і представився лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і попросив підтасувати голосування на «Євробаченні». Журі обнародувало телефонний запис.

Щоб запобігти дискредитації України і самого європейського конкурсу та скандалу, який, вочевидь, готується для «запуску», у випадку успішного виступу Украї­ни, Руслана і Сашко Ксенофонтов цю щурячу метушню оприлюднили і звернулися до голови української делегації, щоб вона донесла інформацію про брудні технології до голови НТКУ та керівництва конкурсу «Євробачення». «Пранкер, що дзвонив Сашкові сьогодні вдень, безцеремонно прикриваючись іменем Мустафи, намагався «поклеїти договорняк» про солідарне голосування з журі трьох країн. Після того, як ця людина ще раз озвучила суть своєї «пропозиції», дзвінок обірвався, або він сам його вимкнув. Дзвінок був з номера, який був ним озвучений вдень: +380 93 4917728. Потім на телефон Саші у Viber почали надходити повідомлення від так званого «помічника Мустафи Джемілєва» — Енвера. Хоч він і представився Енвером, Viber його ідентифікував як Вадима. Номер Енвера (Вадима): +380 95 3833255. Ми викладаємо ці матеріали і інформацію, щоб запобігти провокаціям, які, можливо, відбувались і з іншими членами журі з інших країн. Можливо, пранкери-провокатори представлялися не тільки іменем Мустафи-аги, а й інших знакових персон, яких важко уявити в ролі «рєшал», — написала Руслана.

За день до офіційного старту «Євробачення-2016» член російського журі пісенного конкурсу, співачка Анастасія Стоцька під час генеральної репетиції учасників шоу вела трансляцію в «Перископі», порушуючим таким чином правила таємного голосування журі конкурсу. Згідно з правилами, члени журі «Євробачення» повин­ні дивитися репетиції онлайн і виставляти оцінки тільки після їх закінчення. Під час своєї особистої «онлайн-трансляції» Стоцька назвала виступ учасника з Голландії «миленьким», водночас заявивши, що голосуватиме за Вірменію, оскільки її чоловік — уродженець цієї країни. Організатори міжнародного пісенного конкурсу розібралися зі ситуацією, що склалася. Після переговорів з російською телекомпанією РТР організатори «Євробачення» рекомендували компанії дискваліфікувати Стоцьку зі складу журі. А результати її голосування визнали недійсними.

«Під роздачу» міг потрапити і співак від Росії Сергій Лазарев. Однак інформація про його дискваліфікацію не підтвердилася, і Лазарев взяв участь у першому півфіналі і пройшов відбір для участі у фіналі.

Та на цьому скандали не закінчилися. Співачка з Вірменії Івета Мукучян, попри «роз’яснення про прапори» на конкурсі, вирішила вчинити по-своєму. Після минулорічного скандалу з прапором Косова на конкурсі «Євробачення-2016» дозволено тільки офіційно прапори країн, визнаних ООН. Іветі вдалося пронести на майданчик прапор Нагірного Карабаху (належить до списку «заборонених до показу»), і у найнесподіваніший момент, коли в грін-румі переможці пищали від щастя під час оголошення результатів, співачка розгорнула полотнище спірної території перед камерами.

На жаль, у цей момент камери не показали глядачам керівників конкурсу «Євробачення». Мабуть, у них усіх відвисли щелепи, і не один з них почав заїкатися. Жодного дня без скандалу! Тільки зітхнули з полегшенням від вчинку Анастасії Стоцької, а тут нова «свиня».

У першому півфіналі взяли участь представники 18 країн. У фінал вийшли Азербайджан, Нідерланди, Угорщина, Хорватія, Австрія, Вірменія, Чехія, Кіпр, Мальта і Росія. Другий півфінал, у якому виступить українська співачка Джамала, відбудеться 12 травня. Фінал — 14 травня. За перемогу у фіналі боротимуться 26 країн — по десять найкращих представників з кожного півфіналу і країни «Великої п’ятірки» — Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія і Франція, а також Швеція, яка приймає «Євробачення-2016».

Схожі новини