Передплата 2024 «Добра кухня»

«Цезар» у банці

Репецт салату

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
  • 10 листків салату
  • 10 томатів чері
  • 2 курячі філе
  • 5 шматків пшеничного хліба
  • 100 г напівтвердого сиру
  • сіль, чорний мелений перець
  • 2 ст. ложки олії

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

  • 50 г напівтвердого сиру
  • 1 ч. ложка гірчиці
  • 1 ч. ложка вустерського соусу
  • 125 г натурального йогурту 3,2%
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • 8 ст. ложок оливкової олії
  • 2 зубчики часнику

Заправка. В олію вичавити або натерти часник на дрібній тертці, нехай настоїться. Змішати йогурт, вустерський соус, лимонний сік, гірчицю, сир, натертий на дрібній тертці, посолити і поперчити. 2 ст. ложки ароматної олії відкласти для приготування сухариків, а решту змішати із заправкою.

Для сухариків хліб нарізати дрібними кубиками і підсушити на розігрітій сухій пательні. Наприкінці полити їх ароматною олією і приправити сіллю й перцем.

Куряче філе нарізати так само дрібно, як і хліб. Обсмажити на олії до рум’яної скоринки, посолити і поперчити. Дати охолонути, перш ніж збирати салат.

У банки налити заправку, викласти шар нарізаних томатів чері, далі - смажену курку, сир, нарізаний кубиками, щедра порція салатного листя. Шари не ущільнювати.

Сухарики краще покласти у пакетик, фольгу або маленький контейнер.

Салат змішувати перед вживанням — енергійно потрясти закриту банку, щоб заправка проникла в усі шари.

Схожі новини