Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кава з корицею

«Піґулка» для схуднення і магніт для фінансів

Чашка кави вранці - обов’язковий ранковий ритуал для багатьох. І він може стати кориснішим, принаймні для фігури.

Кава допомагає проки­нутися темним зимовим ранком, підбадьоритися і підняти настрій. Напій низько­калорійний, якщо не додавати в нього цукор чи жирні вершки. У 100 мл свіжозварених меле­них зерен лише 1 ккал, а в се­редній порції капучино з цукром і молоком 2,5% жирності вже близько 86 ккал.

Утім, завдяки кориці мож­на знизити апетит і зменши­ти об'єм спожитої за день їжі без стресу й обмежень. Випив­ши кави з цією спецією, довше відчуватимете ситість. Тим, хто має зайву вагу або намагається схуднути, каву слід вживати ви­ключно некалорійну, без верш­ків і цукру. А покращити смак напою допоможе саме кориця.

Смачна пряність містить чимало важливих мінералів: кальцій, марганець, калій, за­лізо, магній. Крім цього, у ній багато клітковини, яка спри­яє здоровому травленню.

Кориця багата на фенольні сполуки. Завдяки цьому вона стимулює травлення, нор­малізує рівень цукру у крові, пригнічує тягу до солодкого і прискорює обмінні процеси. Ароматну спецію можна дода­вати не лише до кави, а й до ін­ших гарячих напоїв, а також до страв. Наприклад, у сирну за­піканку з яблуками, смузі з ім­биром і мускатним горіхом або салат із червоної капусти з ро­дзинками та грушею. Головне — купити справжню корицю, а не її бюджетний аналог касію. Буде спеція мелена чи у вигля­ді паличок — не важливо.

А ще зараз дуже популяр­ний ритуал приготування кави з корицею щочетверга. Подей­кують, що цей ароматний напій може додати фінансів, процві­тання, удачі. Вірити в силу кави з корицею щочетверга чи ні - вибір кожного.

Кава з корицею

1 ч. ложка (з гіркою) кави дрібного помелу, 100 мл води, ½ ч. ложки меле­ної кориці, цукор (мед) — до смаку.

Насипати в турку каву та ко­рицю. Злегка прогріти суміш на вогні, щоб з’явився аро­мат. Влити воду, варити до по­яви піни, зняти турку з пли­ти і перелити половину кави в чашку. Решту кави в турці зно­ву нагріти до появи піни і пе­релити в чашку. Додати цукор або мед. Перед подачею дати настоятися 1−2 хв.

Кава з молоком і корицею

2 ч. ложки кави, 100 мл води, 100 мл молока, 1 па­личка кориці, цукор — до смаку.

Налити молоко в каструлю, додати корицю, варити на ма­лому вогні 5 хв, не доводячи до кипіння.

Заварити каву у воді будь-яким способом і процідити від гущі за потреби. Перелити каву в чашку, додати цукор, перемі­шати. Влити в каву молоко з корицею. Перемішати, дати настоятися 1−2 хв.

Розчинна кава з корицею

2 ч. ложки розчинної кави, 1/3 ч. ложки меленої кориці, 100 мл води (молока), цукор — до смаку.

У чашці змішати каву, кори­цю і цукор. Влити окріп або ки­пляче молоко, перемішати.

Почекати 2−3 хв, поки кори­ця осяде на дні.

Схожі новини