Передплата 2024 «Добра кухня»

Суп із груш і броколі

Рецепт

Суп із груш і броколі
Суп із груш і броколі
  • 2−3 ароматні груші
  • 2 цибулини-шалот
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки вівсяних пластівців
  • 500 г броколі
  • 80 г мигдальних пелюсток
  • 140 г сиру «Філадельфія» або «Крем Чіз»
  • 500 мл молока
  • 800 мл овочевого бульйону
  • сіль, чорний мелений перець
  • в’ялені сливи — за бажання

ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:

  • л води
  • 1 цибулина
  • 1 середня морквина
  • 1 лавровий листок
  • сіль, кілька горошин перцю і гвоздики

Зварити бульйон з овочів і спецій, 40−60 хв, процідити.

Розтопити у сотейнику масло і злегка обсмажити нарізану кружальцями цибулю-шалот, додати броколі. Смажити 5 хв, помішуючи дерев’яною лопаткою (кілька суцвіть броколі відкласти для подачі).

Груші очистити від шкірки, нарізати кубиками. Додати їх до обсмаженої цибулі з броколі разом із вівсяними пластівцями та мигдальними пелюстками.

Влити бульйон і молоко. Довести до кипіння і варити на середньому вогні 20 хв. Зняти з вогню, додати вершковий сир. Збити блендером до однорідності.

За потреби посолити і поперчити.

Подавати із суцвіттям броколі та в’яленою сливою, з паличками Грісіні, грінками чи зерновими хлібцями.

Схожі новини