Передплата 2024 ВЗ

Яблука в «хусточках» із листкового тіста

Рецепт

Яблука в «хусточках» із листкового тіста
Яблука в «хусточках» із листкового тіста

500 г листкового бездріжджового тіста, 2 великі яблука, ½ лимона, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка кориці, цукрова пудра — для посипання, 2 ст. ложки крохмалю, ванільний цукор — за бажання.

Яблука можна додавати цілими, поло­винками, часточками. Але найсмачніше, якщо нарізати їх невеликими кубика­ми, бо під час випікання яблука стають кремової консистенції. Яблука очистити від шкірки та насіннєвих коробочок. На­різати кубиками, полити соком лимона, щоб не потемніли. Посипати цукром і поставити в темне місце (найкраще — у холодильник). Тісто розморозити та роз­качати в одному напрямку. Зверху поси­пати крохмалем, щоб сік, що виділився з яблук, не вбирався тістом. Крохмаль розподілити по всій поверхні. Тісто нарі­зати гострим ножем на квадрати, розмір не має значення.

Вийняти начинку з холодильника, злити сік, що виділився. Яблука поси­пати корицею і, якщо любите, ванільним цукром. У центр кожного квадрата ви­класти начинку. Краї тіста змастити во­дою, але щоб вона не потрапляла на зріз. З'єднати протилежні кути, а потім бічні частини. Викласти на деко, застелене пергаментом, і скропити водою. Змасти­ти яйцем. Випікати за температури 200°С 25−30 хв до золотистого кольору. Готові тістечка посипати цукровою пудрою.

Схожі новини