Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Квашені огірки як бочкові

Рецепт

Квашені огірки як бочкові
Квашені огірки як бочкові

На 1-літрову банку: 600 г огірків, 2−3 зубчики часнику, гострий струч­ковий перець — за бажання, гілочка кропу з парасолькою, ½ листочка хрону або 1−2 см кореня хрону, 1 ст. ложка грубої кам’яної нейодованої солі, холодна вода, за бажання — листя вишні, смородини, волоського горіха.

На 3-літрову банку: 1,5−2 кг огір­ків, 5 зубчиків часнику, гострий стручковий перець — за бажання, листя або 3−4 см кореня хрону, 3 ст. ложки грубої кам’яної нейодованої солі, холодна вода, за бажання — 4−5 листочків вишні, 6−7 листочків смо­родини, 3 листочки волоського горі­ха.

Огірки вимити і залити холодною во­дою на 2−3 год.

На дно банки вкласти вимите листя, часник і кріп.

Якщо використовуєте корінь хрону, його вимити та очистити, нарізати кіль­цями завтовшки 0,7−1 см. Щоб додати огіркам гостроти, покласти трохи го­строго стручкового перцю.

Щільно наповнити банки огірками, зверху всипати сіль.

Тонкою цівкою налити в банки холод­ну воду, накрити капроновою кришкою і злегка струсити, щоб сіль розчинилася. Залишити банки з огірками в теплому місці, під низ підставити мисочку, щоб розсіл під час бродіння не виливався. Кваситимуться огірки 2−4 доби, залеж­но від того, наскільки спекотно на ву­лиці. Коли огірки поміняють колір, ста­нуть темними, розсіл буде каламутним і з’явиться запах бродіння, можна закри­вати на зиму.

Злити розсіл у каструлю і додати трохи води — 50 мл на літрову банку. Закип’ятити розсіл, знімаючи пінну шапку. Кип’ятити розсіл 2−3 хв, щоб зу­пинити процес бродіння.

Залити огірки киплячим розсолом. Закрити металевими кришками. Пере­вернути догори дном і залишити до охо­лодження.

Схожі новини