Передплата 2024 «Добра кухня»

«Нова директорка 96 школи зайшла в кабінет в супроводі п’ятдесяти директорів шкіл…»

Директори проводили на перервах опитування учнів, на це негативно відреагували батьки

Керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк офіційно повідомив, що конфліктна кадрова ситуація у 96 школі, що на вулиці Довженка, 13, потрохи вирішується.

10 квітня нова директорка школи Ярина Нечепурна таки зайшла у свій робочий кабінет та почала працювати. З 10 квітня вчителям та іншим працівникам школи змогли нарахувати зарплату, підписати робочі табелі.

«У школі врегульовують різні юридичні моменти — передають новій директорці документи, трудові книжки. Все спокійно, школа працює, вчителі проводять уроки, техперсонал виконує свою роботу», — наголосив пан Закалюк.

Телефоную колишній директорці школи Галині Михайлик, яка програла конкурс. Пані Галина підтвердила «ВЗ», що Ярина Нечепурна прийшла в робочий кабінет, ніхто з колективу та батьків учнів їй не блокував вхід.

Причому нова директорка прийшла не сама, а у супроводі директорів п’ятдесяти шкіл Львова (нагадаємо, 9 квітня з когорти директорів усіх шкіл створено дві робочі групи для врегулювання кадрового конфлікту).

«Виникає питання, що робили директори в нашій школі, бо мали би бути у своїх школах? — каже Галині Михайлик. — На якій юридичній підставі?».

Моя співрозмовниця повідомила, що директори шкіл ходили по коридорах 96 школи і опитували учнів: які вчителі їм подобаються, які не подобаються… Каже, це неправомірно — батьки учнів зверталися зі скаргою, мовляв, не дозволяли таке опитування від сторонніх директорів.

Деякі учні школи відмовилися від опитування, бо знали, що це порушення їх прав.

«Це обурило не лише батьківську громаду, а й колектив нашої школи, — каже. — Що собі дозволяли на перерві директори інших шкіл міста… Для чого вони опитували учнів?».

Галина Михайлик працює у СШ 96 заступником директора з навчально-виховної роботи, а також має пів ставки посади вчителя англійської мови. Каже, якщо обставини складуться так, що їй доведеться змиритися з тим, що директором школи буде Ярина Нечепурна — вона не змиритися.

«Адвокат подав позов до суду, — відзначає Галині Михайлик. — Тому буду керуватися рішенням, яке ухвалить суд».

«ВЗ» вже писав про кадровий конфлікт у СШ 96. Ярина Нечепурна, яка виграла конкурс більше місяця не могла приступити до виконання своїх обов’язків, бо батьківський комітет та вчителі підтримують стару директорку Галину Михайлик. Батьки учнів навіть зібралися перекривати міжнародну трасу Київ-Чоп, оскільки їх не влаштував результат конкурсу на посаду нового директора.

Тим часом управління освіти мерії намагається залагодити конфлікт, аби не допустити перекриття траси та акцій протесту.

Схожі новини