Передплата 2024 «Добра кухня»

Меморіал Героїв Небесної Сотні прикрасили великодніми писанками

  • 29.04.2024, 18:20
  • 438

Сьогодні, 29 квітня, Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові прикрасили писанками. 107 писанок прикріпили стрічками під портретами заглибних учасників Революції Гідності. Пам’ятну акцію напередодні Великодніх свят організував Музей Гідності у Львові спільно з родинами Героїв Небесної Сотні

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

«Вже 10 років, як на Великодні свята з нами немає Героїв Небесної Сотні. Кожного року стає все важче і важче. Час не лікує, а загострює рубці в наших серцях і в душах. Хочемо, щоб цей простір був живим, важливо сюди приходити й пам’ятати про героїв. Писанка — це не тільки символ пам’яті про наших героїв, а й символ перемоги, добра і світла. Віримо, що разом з писанками прийде перемога України», — сказала директорка Музею Гідності й донька загиблого героя Андрія Дигдаловича Андріана Дигдалович.

Писанки розписані у різних техніках, виготовлені з різних матеріалів. Частину символів зберегли з минулих років, частину домалювали удома і на майстер-класах. Батько героя Володимира Жеребного Микола Жеребний привіз дерев’яні писанки, виготовлені й розписані народними майстрами з Львівщини.

«Щороку намагаємося вшанувати пам’ять наших рідних з нагоди пам’ятних дат, особливо під час релігійних свят. Стараємося зберігати пам’ять про героїв і робити такі заходи, щоби про них пам’ятали мешканці та гості міста. Поки живі, увіковічуємо пам’ять про своїх рідних, бо вони є загиблими героями багатовікової війни», — сказав Микола Жеребний.

Схожі новини