Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ну, як можна жінку назвати „третьосортною“?»

Журналіст, який образив Наталку Карпу, так і не вибачився перед співачкою

Фото з Фейсбуку Наталки Карпи
Фото з Фейсбуку Наталки Карпи

Заслужена артистка України Наталка Карпа — людина відкрита, але не хвалькувата. Знаю, скільки допомоги артистка надала і продовжує надавати для українських захисників, донатить на закупівлю техніки та на її ремонт. Вона частий гість у лікарнях та санаторіях, де проходять реабілітацію хлопці і дівчата, які отримали поранення у російсько-українській війні. Я особисто не раз зустрічалася з Наталкою Карпою на таких благодійних заходах, де артистка не лише піснею підтримує українських воїнів, а й добрим словом, побажаннями і фотосесією.

А недавно співачка пережила шок. Один із журналістів не сіло не впало образив артистку, назвав її «третьосортною». Наприкінці березня співачка виступила на благодійному заході «Нескорені» у Львові, де зібралися відомі й успішні львівʼяни з різних професійних сфер. На вечірці вдалося зібрати 115 тис. грн і закупити 7 FPV дронів для ЗСУ. Після такої новини у соцмережах вибухнув скандал. Мовляв, сума організації віп-вечірки була набагато більшою, аніж зібрали на потреби ЗСУ. Зокрема, видання Lviv Media за власними підрахунками встановило, що організатори «лише на артистів і ведучого у загальному витратили близько 200 тис. грн». Обговорюючи цей скандал під час одного ефіру журналіст Андрій Дрозда сказав, що на тій вечірці виступали «третьосортні» артисти, серед перелічених ним була і Наталка Карпа.

На таку характеристику Наталка Карпа відреагувала різко.

«Коли йде відверта „особиста“ образа на мою адресу, я не буду мовчати, не буду цього терпіти. Пане Андрію (йдеться про журналіста Андрія Дрозду. — Г.Я.), дозвольте спитати „третьосортна“, то як? То та, що не співала всі ці роки російською і не їздила за поребрик виступати? Чи то та, яка не могла пробитись всі ці роки у столиці, бо україномовна музика нікому не була потрібна? А як щодо сортності журналістів, тих, які не перевіряють фактів, а пишуть, що артисти взяли гонорар 200 тис. грн, то їх до якого сорту віднесемо, пане Андрію? Якщо не буде офіційного вибачення — волію справу передати до суду!», — написала у соцмережах обурена артистка.

Чи справді подаватиме артистка до суду за образу? Можливо, журналіст Андрій Дрозда «погарячкував» і вже попросив пробачення у Наталки Карпи? Про це я запитала у співачки.

— Від самого початку війни — з 2014-го я завжди брала участь у благодійних концертах, — розповіла журналістці «ВЗ» Наталка Карпа. — Це ті концерти, за які ти не береш коштів. А подія, про яку йдеться, набула особливого хейту через те, що небагато зібрали коштів. На мою думку, подію трішки неправильно висвітлили організатори. Так, грошей львівське товариство зібрало не так багато, як би могло. На кожному столі стояв Qr-код, і люди могли самостійно скидати кошти на купівлю дронів. На жаль, не було оприлюднено, що дівчині з «Азовсталі» один з лікарів передав велику суму на лікування, іншому військовому стоматолог передав немалі гроші на лікування зубів.

— То ви гонорару за виступ так і не отримали?

— Жодної копійки гонорару не взяла. Більше того, логістичні витрати також взяла на себе. До речі, і пісні підібрала відповідні - не було «гопці-дрибці». Я заспівала «Лебідку», пісню, присвячену матерям, а також прем'єру «Все буде Україна». А через кілька днів почали розкладати цей захід «на молекули». Те, що мені закинули, що я взяла гонорар, було неприємно лише через те, що журналіст не поцікавився, не запитав у мене. Я би відповіла, але ж не треба вигадувати! У соцмережах я написала коментар, що мій виступ був благодійний.

— То про те, як вас назвали, ви ще тоді не знали?

— Через день-два на ефір Lviv Media запросили «експертів», які вирішили обговорити цей вечір. І я би про це не знала, якби не мій чоловік, який воює на донецькому напрямку. Це Женя (Титановий Джексон. — Г.Я.) надіслав мені переписку зі своїм товаришем — також військовим, у якій написано: «Там якийсь цивільний хлоп-журналіст ображає твою дружину. Називає її третьосортною». Уявляю, як моєму чоловікові, який на нулі воює, тоді було. Він знайшов те відео, вирізав цей шматок і надіслав мені з запитанням: «Хто цей чоловік? Чому він тебе називає третьосортною?».

— Уявляю, як йому було боляче…

— Не те слово. Женя каже: «Я ж знаю, як ти працюєш, як допомагаєш армії. А те, що не виставляєш цього, знаю, що тобі то не треба. Бо ти допомагаєш мені і моїм побратимам». І це правда. Це реальність, якою зараз живу. Знаєте, скільки я вже наспівала на дрони? Іноді привезуть волонтери на фронт машину за 2−3 тисячі доларів. А я потім ще 2−3 тисяч доларів я особисто вкладаю у її ремонт. Але ніколи на цьому не піарюся.

— А ви особисто спілкувалися після цього з Андрієм Дроздою?

— Мені було образливо не лише, як артистці, а, насамперед, як жінці. Ну, як можна жінку назвати «третьосортною»? Мене ще так ніколи ніхто не називав. Я написала пану Андрію в особисті повідомлення. Мовляв, ми всі люди, кожен може помилитися. Запитувала, чи йому би було приємно, якби його дружину чи дівчину, або маму хтось назвав «третьосортною». Мені дуже неприємно, що цю програму, де ви мене так назвали, написала я йому, побачив мій чоловік. Ви це сказали у соціальній площині. Запишіть маленьку сторіс у соціальній площині: «Наталко, я не хотів тебе образити, можливо, я не так висловився. Вибач». Просила зробити це заради поваги до мого чоловіка і військових-побратимів, які нас сьогодні захищають.

— І що? Вибачився?

— У переписці пан Андрій сказав, що нічого поганого мені не хотів зробити, але вибачатися тут нема за що. З іншого боку, завдяки йому я зрозуміла, які люди мене оточують і хто мене підтримує. Хтось написав кілька слів підтримки, хтось зателефонував і просив не перейматися, дехто конкретно запитував, чим допомогти. Мої друзі і знайомі «пройшли» через лакмусовий папірець. І я щаслива, бо побачила, як багато у мене є добрих людей, щирих друзів.

— Чула, що маєте намір подати до суду на Андрія Дрозду?

— Спочатку була така думка. Але розумію, що зараз особисті речі відходять на задній план. Бо на першому місці - війна і ситуація у країні. Товкти цю тему, як у ступі воду, не вважаю доцільним. Свої висновки я зробила. Час був у людини, щоб вона вибачилася, але вона не захотіла. Нехай це буде на його сумлінні. Подавати до суду не буду. Краще я цей час використаю на збір коштів для чоловіка, його побратимів, більше часу хочу присвятити дитині і своїй родині…

Схожі новини